Ahojte ženy
Ja viem je to extrémne v predstihu ale keďže som control freak tak ma zaujíma ako ste to mali vy. Ja mám rok a pol starého chlapceka s ktorým som na RD. No zistila som že som teho ako je to potom ďalej pokračujeme na rodicaku alebo môžem zmeniť na materskú na určité obdobie a potom znovu prejsť na rodicak?
Viem vlastne ešte zbytočná info ale mňa to zaujíma
Ďakujem vám
@effy777 PP ti trva?? To je podstatne
@veronikaszabova no z materskej som prešla na rodicak a nedostala som odstúpenie alebo tak takže stále trvá
@effy777 tak budes poberat matersku, potom RP
@veronikaszabova takže ak budem opäť poberať materskú musím to znovu nahlásiť u zamestnávateľa?
@effy777 jasne
a myslim ze kym ty budes poberat matersku na druhe dieta, tak rodicak na prve moze poberat muz do veku 3rokov, prezistite podmienky, my sme to tak mali.
@myela nie, nie je to mozne. Je mozny len subeh 2 materskych, nie MP a RP
@veronikaszabova aha ano, to mal matersku muz par mesiacov.
@veronikaszabova ale teda informovať zamestnávateľa až keď budem mať potvrdenie od gynekolga či ako ale to si musím najprv zrušiť rodicak však
@effy777 ak mas narok na matersku, tak budes dostavat matersku a potom rodicovsky. Ak uz nemas narok na matersku a pri prvom si mala, tak je vyhodnejsie cerpat RP na starsieho do jeho 3 rokov a potom nizsi RP na mladsie dieta.