Vybavovačky pri dvoch deťoch

effy777
27. aug 2023

Ahojte ženy

Ja viem je to extrémne v predstihu ale keďže som control freak tak ma zaujíma ako ste to mali vy. Ja mám rok a pol starého chlapceka s ktorým som na RD. No zistila som že som teho ako je to potom ďalej pokračujeme na rodicaku alebo môžem zmeniť na materskú na určité obdobie a potom znovu prejsť na rodicak?

Viem vlastne ešte zbytočná info ale mňa to zaujíma
Ďakujem vám

brezza
27. aug 2023

@effy777 ak mas narok na matersku, tak budes dostavat matersku a potom rodicovsky. Ak uz nemas narok na matersku a pri prvom si mala, tak je vyhodnejsie cerpat RP na starsieho do jeho 3 rokov a potom nizsi RP na mladsie dieta.

effy777
autor
27. aug 2023

@brezza aha a už som raz pri prvom synovi čerpala materskú to znamená že nemám už nárok čerpať opäť materskú pri druhom dieťati?

veronikaszabova
27. aug 2023

@effy777 PP ti trva?? To je podstatne

effy777
autor
29. aug 2023

@veronikaszabova no z materskej som prešla na rodicak a nedostala som odstúpenie alebo tak takže stále trvá

veronikaszabova
29. aug 2023

@effy777 tak budes poberat matersku, potom RP

effy777
autor
30. aug 2023

@veronikaszabova takže ak budem opäť poberať materskú musím to znovu nahlásiť u zamestnávateľa?

veronikaszabova
30. aug 2023

@effy777 jasne

myela
30. aug 2023

a myslim ze kym ty budes poberat matersku na druhe dieta, tak rodicak na prve moze poberat muz do veku 3rokov, prezistite podmienky, my sme to tak mali.

veronikaszabova
30. aug 2023

@myela nie, nie je to mozne. Je mozny len subeh 2 materskych, nie MP a RP

myela
30. aug 2023

@veronikaszabova aha ano, to mal matersku muz par mesiacov.

effy777
autor
30. aug 2023

@veronikaszabova ale teda informovať zamestnávateľa až keď budem mať potvrdenie od gynekolga či ako ale to si musím najprv zrušiť rodicak však