Ahojte ja mam taku otazku ze chcem vybavit prispevok pri nar. dieta treba na to peciatku od gyn. aj od pediatrickeu moze tam ist aj priatel k gynekologovi? alebo musim tam ist ja? Aj sestricka moza na to dat peciatku alebo iba lekar? Dakujem za odpoved
ahoj, u nas bol s papiermi mm, a bez problemov - a sestricky su zvyknute tieto papiere peciatkovat (nebudes prva s tymi tlacivami) a myslim, ze su v papierovani zbehlejsie nez lekari 🙂
@cailinevelyn dakujem za odpoved 🙂
@majusqa77
@cailinevelyn mozem este opytat ze iba po 28 dni daju peciatku alebo na ten den ked dovrsi 28?dni
Istotu mas po 28 dni. A nezabudni dohodu od pediatra. Okrem toho potvrdenia.
kedykolvek po 28. dni (narok nan zanika po 6. mesiaci) - t.j. od 29. dna veku po 6. mesiac veku babatka, nemusis ihned v den 28.dna, to by veru museli potom v ambulanciach aj na uradoch uradovat aj cez vikendy a sviatky 🙂
@cailinevelyn ja nechcela som v ten den iba priatel teraz ma cas a to ten den ked ma 28 a ja som myslela ze daju uz v ten den dakujem za odpoved
A ked uz odovzdam vsetky papiere dokedy trva ked poslu peniaze?treba cakat mesiac alebo menej?
Vcera 16ho som to poslala tak myslim ze uz iba v oktobri 🙂 dakujem za odpoved
@majusqa77 prosím... chcem sa opýtať...jednorazový prispevok pre otca po narodení dieťaťa ešte existuje? Čo viem, dalo sa to vybaviť v r. 2005, ale teraz sa neviem k tomu nikde dopátrať. Ďakujem za odpoveď
@mirabelalka jednorazovy prispevok pre otca? To je co?
Aktuálne existuju tieto prispevky: https://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rod...
@mirabelalka To aj mna zaujíma o com hovoris?
@paladia ďakujem, viem o týchto prispevkoch @majusqa77 @evittam to bol v r.2005 jednorazový prispevok pri narodení dieťaťa pre otca, cca 1200 Sk to bolo, vybavovalo sa to na UPSVaR, stačilo vypísať žiadosť a doložiť RL, málokto o tom vedel. A myslím že v r. 2006 to už bolo zrušené, preto to nemôžem teraz nikde nájsť .
@mirabelalka je nieco podobne,ale iba ak mas doma starsie dieta do 3 rokov veku.
@mirabelalka A to akoze za čo dostal?
@paladia No ale nie pre otca.😉
@evittam v roku 2005 sa narodila dcéra, otec šiel na urad práce vybaviť prispevky pri narodení dieťaťa, a pohorceny, že vsetko je iba pre matku, dodal, že ,,a pre otca?''' A pracovníčka mu dala žiadosť, nech vypíše a doloží rodný list a prišlo mu cca 1200 Sk. A keď sa manželka spytala, ze to sú aké peniaze, odpovedal, že za sex a 10minút na úrade. Je to pravda, nevymyslam si. Keď som o rok porodila a slaaj si to vybaviť, že to už je zrušené. Tak som zisťovala cez uja googla a tu na mk že či niečo také alebo podobné znova nie je, veď keď už schvalili materskú aj pre otcov, tak možno...🤔len uvažujem. Mnohé maminky, teda oteckovia byže sa určite potesili. Veď aj ony majú zásluhu...veď keby nie aj ich....tak....by sa deti nerodili 😉 a ďakujem za Vášš čas.
@paladia viď vyššie
@mirabelalka Ved ja netvrdím,ze si vymyslas. 😉 Dik za info.
moze ist ktokolvek. to, ci ti da peciatku aj sestricka - ak ma lekarovu, tak mozno ano.