Vybavenie jednorázového príspevku

ni13
8. sep 2015

Ahojte ja mam taku otazku ze chcem vybavit prispevok pri nar. dieta treba na to peciatku od gyn. aj od pediatrickeu moze tam ist aj priatel k gynekologovi? alebo musim tam ist ja? Aj sestricka moza na to dat peciatku alebo iba lekar? Dakujem za odpoved

majusqa77
8. sep 2015

moze ist ktokolvek. to, ci ti da peciatku aj sestricka - ak ma lekarovu, tak mozno ano.

cailinevelyn
8. sep 2015

ahoj, u nas bol s papiermi mm, a bez problemov - a sestricky su zvyknute tieto papiere peciatkovat (nebudes prva s tymi tlacivami) a myslim, ze su v papierovani zbehlejsie nez lekari 🙂

ni13
autor
8. sep 2015

@cailinevelyn dakujem za odpoved 🙂

ni13
autor
8. sep 2015

@majusqa77
@cailinevelyn mozem este opytat ze iba po 28 dni daju peciatku alebo na ten den ked dovrsi 28?dni

paladia
8. sep 2015

Istotu mas po 28 dni. A nezabudni dohodu od pediatra. Okrem toho potvrdenia.

majusqa77
8. sep 2015

@ni13 mne dali po 🙂

cailinevelyn
8. sep 2015

kedykolvek po 28. dni (narok nan zanika po 6. mesiaci) - t.j. od 29. dna veku po 6. mesiac veku babatka, nemusis ihned v den 28.dna, to by veru museli potom v ambulanciach aj na uradoch uradovat aj cez vikendy a sviatky 🙂

ni13
autor
9. sep 2015

@cailinevelyn ja nechcela som v ten den iba priatel teraz ma cas a to ten den ked ma 28 a ja som myslela ze daju uz v ten den dakujem za odpoved

ni13
autor
17. sep 2015

A ked uz odovzdam vsetky papiere dokedy trva ked poslu peniaze?treba cakat mesiac alebo menej?

majusqa77
17. sep 2015

@ni13 podla toho kedy to odovzdas. ak stihnes myslim do 3tieho v mesiaci, mas sancu, ze ti to poslu este v ten mesiac. ak by si odovzdala teraz, tak az v polke oktobra. posielaju to naraz s prídavkami na deti/rodicakom

ni13
autor
17. sep 2015

Vcera 16ho som to poslala tak myslim ze uz iba v oktobri 🙂 dakujem za odpoved

mirabelalka
4. mar 2018

@majusqa77 prosím... chcem sa opýtať...jednorazový prispevok pre otca po narodení dieťaťa ešte existuje? Čo viem, dalo sa to vybaviť v r. 2005, ale teraz sa neviem k tomu nikde dopátrať. Ďakujem za odpoveď

majusqa77
4. mar 2018

@mirabelalka jednorazovy prispevok pre otca? To je co?

paladia
4. mar 2018

Aktuálne existuju tieto prispevky: https://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rod...

evittam
4. mar 2018

@mirabelalka To aj mna zaujíma o com hovoris?

mirabelalka
4. mar 2018

@paladia ďakujem, viem o týchto prispevkoch @majusqa77 @evittam to bol v r.2005 jednorazový prispevok pri narodení dieťaťa pre otca, cca 1200 Sk to bolo, vybavovalo sa to na UPSVaR, stačilo vypísať žiadosť a doložiť RL, málokto o tom vedel. A myslím že v r. 2006 to už bolo zrušené, preto to nemôžem teraz nikde nájsť .

paladia
4. mar 2018

@mirabelalka je nieco podobne,ale iba ak mas doma starsie dieta do 3 rokov veku.

evittam
4. mar 2018

@mirabelalka A to akoze za čo dostal?
@paladia No ale nie pre otca.😉

paladia
4. mar 2018

@evittam nie, nie je pre otca.

evittam
4. mar 2018

@paladia Ja viem. Ved ti to pisem.

mirabelalka
4. mar 2018

@evittam v roku 2005 sa narodila dcéra, otec šiel na urad práce vybaviť prispevky pri narodení dieťaťa, a pohorceny, že vsetko je iba pre matku, dodal, že ,,a pre otca?''' A pracovníčka mu dala žiadosť, nech vypíše a doloží rodný list a prišlo mu cca 1200 Sk. A keď sa manželka spytala, ze to sú aké peniaze, odpovedal, že za sex a 10minút na úrade. Je to pravda, nevymyslam si. Keď som o rok porodila a slaaj si to vybaviť, že to už je zrušené. Tak som zisťovala cez uja googla a tu na mk že či niečo také alebo podobné znova nie je, veď keď už schvalili materskú aj pre otcov, tak možno...🤔len uvažujem. Mnohé maminky, teda oteckovia byže sa určite potesili. Veď aj ony majú zásluhu...veď keby nie aj ich....tak....by sa deti nerodili 😉 a ďakujem za Vášš čas.

mirabelalka
4. mar 2018

@paladia viď vyššie

evittam
4. mar 2018

@mirabelalka Ved ja netvrdím,ze si vymyslas. 😉 Dik za info.