Ahojte, chcela by som sa opýtať skúsených žien na moju otázku, keďže som v diskusiách nič nenasla.
Som zamestnaná na TPP nepretržite 9 rokov. Počas prvého tehotenstva som bola kvoli rizikovej gravidite od začiatku až po nástup na matersku na PNke. Materska mi vyšla maximalna. Potom som prešla na rodičovskú dovolenku. Keď mala dcérka rok a pol, opäť som otehotnela, čiže reťazový porod stíham.( neviem, ci to píšem spravne). Zaujima ma, či aj druhá materska mi vyjde maximalna alebo kvôli tej pnke dostanem iba minimálnu matersku. Nepracovala som počas rodicovskej dovolenky nikde inde.
Ďakujem za odpoveď.
Mne naopak PNka pred nástupom na 1.MD...ovplyvnila výšku 2.MD ...mala som ju takto podstatne nižšiu...medzi deťmi je rok aj kúsok ...toľko moja čerstvá skúsenosť
@nivea777 ďakujem za odpoved
@jankamiskova naozaj? Tak toho sa obavam aj ja, ze to bude nejaká smiešna suma.
Mne PN nijak neznizila vysku MD. Treba si nastudovat, ze MD sa rata z hrubej mzdy a nie z PN. A kedze ti vychadza retazovy porod, tak to by ti malo zarucit, ze nizsiu MD ako si mala tu prvu, mat nebudes.
Nebudeš mať nižšiu materskú ako pri prvom.
@jankamiskova blbost ako hrom. PN v ziadnom pripade neovplyvnuje vysku materskej
@patusss
@veronikaszabova
@tessa2299
Dievčatá, dakujem. 6.maja nastupujem na matersku, tak som sama zvedavá. Bola som v tom, že ta dlhodoba pnka mi výrazne ovplyvni matersku
Minulý rok si mala celý RD?
@lilinka88 áno, cely...preco?
Ale keďže autorka otázky bude mať väčší rozostup medzi deťmi ako som mala ja ...tam by to tu MD nemuselo znížiť ....keďže pri výške MD sa hladi na rok dozadu ....(Teda v tom roku, ktorý sa zohľadňuje nebola na PN už...na rozdiel od mojej situácie )
@jankamiskova pn sa do vypoctov o vyske nezohladnuje kazdopadne. Asi si menila zamestnavatela/uvazok/skoncil ti pracovny pomer. Autorka ma retazovu matersku.
Tak sa bude vychádzať z pravdepodobného vymeriavacieho základu, ktorý uvedie tvoj zamestnávateľ, aktuálna materská by však nemala byť nižšia ako predchádzajúca
@patusss nepochopila si ma zjavne ...mám deti s ešte menším rozdielom ako autorka....a zamestnávateľ bol rovnaký ..štátna sféra
@alenah31 vnimam ta ako velmi rozumnu v tychto veciach, vysvetlis to prosim pre @jankamiskova ? Dakujem
@jankamiskova je jedno, kde pracujes. Je jedno, v ktorom roku bola PN... PN NEOVPLYVNUJE VYSKU MATERSKEJ ANI VYSKU PODPORY. Nakolko PN je davka, nezdanitelny "prijem"
@veronikaszabova možno MV a ich paragrafy majú nejakú výnimku 🤷♀️ v tom sa ozaj nevyznám
Pn výšku MD nijak neovplyvní. Otázne je,či maximalna vyšla aj s odmenami lebo z-ľ bude potvrdzovať pravdepodobný denný VZ ,čiže koľko by si zarobila ak by si pracovala. Ale pravdepodobne taky VZ aký ti vyšiel pri tehotenskom ti vyjde aj pri MD