V novembri som otehotnela, od januára som na ÚP

zuzans258
19. mar 2019

Ahoj žienky, potrebujem poradiť... zamestnaná som bola do konca decembra, niekedy v novembri som otehotnela... čo som zistila neskôr...od Januára som na úrade práce pol roka čiže do konca júna.... pokiaľ som správne pochopila ja mám nárok aj na materskú?
A ďalšia vec... termín mám koncom augusta keby sa dám od júla na PN do materskej ..ani neviem kedy mi má začať dostanem aj peniaze od poisťovne ako počas pn??

evittam
19. mar 2019

@zuzans258 Ano mas narok na MD si v OL a aj na PN-po docerpani podpory. Samozrejme ak mas splnenu hlavnu podmienku nároku na MD t.j.270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom.

evittam
19. mar 2019

@zuzans258 btw.nastup na MD mas cca v polovici jula, cize PN dlho mat nebudeš....
Nevies kedy ti ma zacat MD?! Lahka matematika-6tyzdnov pred TP.

zuzans258
autor
19. mar 2019

@evittam ďakujem Ti 😊 už som si vypočítala ... zamestnaná som bola na tom pracovisku 4roky.... takže malo by tam byť tých 270dni a teda na tie cca 2tyzdne čo pôjdem na PN,tak tú potom treba zaniesť na zdravotku alebo do sociálnej... či aj aj??? Moc v týchto veciach neviem behať

evittam
19. mar 2019

@zuzans258 Na SP. ZP nema s PN nic spoločné.

zuzans258
autor
19. mar 2019

@evittam ja len že ale keď budem PN nemusím platiť zdravotku...ani tam nč znášať žiadne papiere o vyradení z úradu???