Ahojte chcem sa opýtať máte niekto skúsenosť s tým hneď po materskej (dieťa má 6 mesiacov) vybrať napr deň dovolenky, výpoveď a následne hneď na úrad práce na podporu? Rodičovský samozrejme dať na manzela?
@draik presne to aby som mala podporu z mojej hrubej mzdy - z ktorej mi vypočítali aj materskú..len táto zmluva mi skončí teraz hneď po md...čítala som že ak budem "bez pracovného pomeru" celú rodicovsku a potom pôjdem na dávku v nezamestnanosti vypočítajú ju ako minimálnu a tomu sa chcem vyhnúť.preto sa pýtam či sa dá ju vyčerpať hneď po md
@lenkav9 áno dá sa to, po MD ísť hneď na úrad prace a požiadať SP o podporu. Vymeriavací základ na výšku podpory sú však posledné dva roky PP. Takže ak si mala nový PP tých 90dni pred nástupom na MD, nevyrátajú ti z neho podporu ale započítajú celé dva roky - čiže sa to spriemerizuje... ale ak si mala cely čas rovnaku HM tak si to vieš približne vypočítať.
@lenkav9 ahoj prosím ta koľko dní po skončení materskej si sa nahlasovala na úrad práce?
@kattien1992 nakoniec idem az teraz v juli, mala ma rok a pol to je cca rok po materskej..teda som rok na rd
Otázne je, čo tým chcete dosiahnuť a akú ste mali mzdu, keďže deň dovolenky Vám k max. dávke pomôcť nemusí a ani nie je až tak dôležitý.