Baby,prosím vás o radu...Na materskú mám nastúpiť 3.10.17. 6 týždňov pred pôrodom,no v práci mi dali zmluvu do 30.9.17,dostanem materskú ak už budem nezamestnaná,alebo ak by som šla na MD 8 tyždňov pred pôrodom bol by to nejaký problém...Ďakujem za odpovede...
Pp mi trvá od 20.11.16
@tinkuska daj si matersku uz od 1.10 ; nech nemusis vykryvat tie 2 dni. Lekar isto pochopi. Co sa tyka materskej- koniec pp nema na to vplyv takze pohoda. Materska je od odprac doby pred nastupom, nie ci koncis pp. 🙂
@janula12345 no môj doktor mi povedal,že môže ma dať buď 6 alebo 8 týždňov,myslíš,že by som mohla ísť aj tých 8 týždňov,lebo niekde na fóre som čítala,že pri ukončení pp by nebolo dobré ísť tých 8,no len napísalo sa tam prečo...
Ochranna lehota, pokial by vam skoncil pracovny pomer pred nastupom na matersku je 8 mesiacov, vas doktor gynekológ Vam dá Žiadost o materskú, ktorá musí byt potvrdená doktorom, preto Vám ju on dá. Vy tú ziadost vyplnite, vyznacite si odkedy si uplatnujete matersku, ci od 8 t. alebo 6 t. pred porodom, poslete to vyplnene socialnej poistovni, a ak ste boli vdaka zamestnaniu nemocensky poistená (musi tam byt splneny pocet dní), mate urcite narok na matersku.
ak ides na matersku v ochranej lehote, musis ist 6 tyzdnov
zalezi odkedy ti pp trva