Chcela by som sa opýtať, ak ukončím rodičovskú dovolenku, následne zo zdravotných dôvodov budem PN, z čoho mi bude vypočítaná výška nemocenského? Mám vlastne nárok na PN?
Je potrebné medzi RD a PN odpracovať aspoň jeden deň/prípadne vyčerpať deň dovolenky?
Od 5/2018 som bola na materskej dovolenke, následne rodičovská dovolenka a znova materská. Pracovný pomer stále trvá.
Ďakujem za odpoveď.
@lucka_ke takže k jednému dňu ukončím rodičovskú, na nasledujúci deň budem PN. Treba niečo oznamovať zamestnávateľovi? Ďakujem 🙂
áno mesiac vopred oznamuješ ukončenie RD
Pokial viem, tak bude vypocitana PN, tak, ako materska z tvojho predchadzajuceho prijmu. Ptavdaze to musis vopred oznamit zamestnávateľovi. Ak to vies uz teraz, tak ked budes oznamovat koniec RD.
Som tehotna a s 1.dieťaťom na MR. Ak som bola na RD, na deň v práci a potom na PN a zároveň na PN nebudem až do materskej. Treba niekde niečo nahlasovať? Alebo len stačí zrušiť PN a pokračovať v RD.
Ahoj, urobila si to takto? Jeden den si ukoncila RD a druhy den si nastúpila na PN? Čo si prosim ta nahlasila zamestnavatelovi mesiac dopredu? Iba ukončenie a planovany nastup alebo aj to ze si budes čerpať PN?
Bude sa mi koncit MD a mesiac dopredu musim oznamit,kedy sa vratim. Mam mu oznamit, ze pojdem na Pn?
No ak správne rozumiem tak mám trosku inú situáciu (RD/MD) a občas to vie mat iný dopad. Ale áno, v mojom prípade som nehlasovala PN, ale nebol to mesiac. Mame dobre vzťahy v práci, a PN bola nečakaná, tak povediac na rýchlo. Čiže asi cca 2 týždne. Ale existuje take poradenstvo -Právne pre rodičov a dá sa tam zakúpiť ebook. Teda rôzne ebooky, naozaj tam je veľa príkladov s veľa situáciami a možno aj s tvojou konkrétnou. Sú aj na insta.
Zas ďalšia čo ide záhadne po rodičovskej dovolenke na PN..potom sú tu témy o kontrolách, o Slovensku čo ide dole vodou..ja neviem už, to iba mňa tak cuká keď niekde čítam že "nárok na pn" po rodičovskej..to má akože niekto tri roky problémy trebárs s chrbtom alebo platničkami ale sere na to a rieši to až po rodičovskej??? 🤷
z predpokladaného príjmu