Dobrý deň,
poprosím o radu. Dňa 25.3.2023 mi skončila RD po šiestich rokoch a zamestnávateľ mi nariadil čerpanie starej 35 dňovej dovolenky (nástup 19.mája) + mám ďalších 35 dní novej dovolenky, avšak zamestnanie plánujem dohodou ukončiť, nakoľko od septembra mám novú robotu.
Chcela by som sa informovať, keď podám výpoveď k 30.4.2023, či mi výjde stále najvyššia možná podpora v nezamestnanosti.
Ďakujem za rady
@majusqa77 prečo myslíte?
Musia vás na 1 deň aktivovať v práci. Pokiaľ máte dovolenku a si ju čerpáte áno máte nárok na najvyššiu. Iba ak by nebola žiadna dovolenka by bol problém.
lebo predpokladam, ze nevyjde maximalny VZ za marec
Ak si chcela maximálnu podporu, pracovnú zmluvu bolo treba ukončiť nasledujúci deň a nechať si preplatiť dovolenku. Tak by ti vznikol vysoký vymeriavací základ na 1 deň a následne z toho jedného dňa by sa počítala podpora.
Ahojte chcem sa spýtať ako postupovať aby to bolo výhodné pre mňa....Som na RD od roku 2018(2 reťazové pôrody) RD mi končí v júni 2024 ale nechcem sa vrátiť do pôvodného zamestnania lebo sa tam robia 12 hod. Môj zamestnávateľ samozrejme o tom nevie. Lenže predtým sa ma budú pýtať či sa chcem vrátiť alebo nie....Ide o to že mám aj dovolenku ešte za tie dve MD....neviem ako postupovať ako to vyriešiť. Aby keď dám aj výpoveď (lebo tu neviem kedy dať -najskor poviem že sa vrátim a potom cez čerpá je dovolenky dám výpoveď? Aby som mala najvyššiu podporu....?
pravdepodobne nie