Maminy a ak mi vychádza posledný deň rodičovského na sobotu ? 21.12.?
Mám ho ukončiť skôr v týždni napríklad vo štvrtok 19.12. a 20.12. (piatok) dovolenka s ukončením PP?
Alebo môžem i normálne ukončiť a v nedeľu dovolenka a ukončenie pracovného pomeru?
A na úrad sa ku ktorú dňu budem hlásiť, prosím viete poradiť?
Pracujem v prevádzke, kde sa pracuje od rána do večera i vikendy.
@lucka_ke mne ju preplatili medzi materskou a rodičovskym, ale nazbierali sa mi tam ešte 2 dní dovolenky. Tak čo je lepšie, prosím?
Moc ďakujem
Teraz naposledy som kdesi čítala, že pracovný pomer nie je dobre ukončovať cez víkend ... Ja byť Tebou tak, 21.12 ukončíš rodičák, 22.12 si zoberieš dovolenku a 23.12 ukončíš pracovný pomer plus si dáš zvyšnú dovolenku preplatiť.. do 7 dní sa hlasis na UPSVAR
@nikoleta999 pred chvíľou som zistila, že už si v práci nesmie nikto brat dovolenku cez víkend. Takže asi len ukončiť rodičovský skôr ? Ešte pred ukončením rodicaku?
môžeš RD ukončiť aj skôr, ale ak máš len dva dni dovolenky tak podpora nebude veľmi vysoká, škoda, že si si nenechala dovolenku na teraz, mohla si mať max. podporu
2 dni ti nič nepomôžu
@lucka_ke mne oznámili z personálneho, že si ju mám minúť. Nakoľko sa im pri predošlých maminach z práce, stalo, že to zneužívali a často po materskej. 🥲 Inak by som ju nechala.
Kúkala som zákonníky práce, právo oznámiť vyplatenie dovolenky pri prechode na rodicak, je bežná vec vraj.
2 dní sa mi nazbierali.
nemala si na to pristúpiť, ale teraz je to už jedno... kľudne ukonči RD 19.12., 20.12. čerpaj dovolenku a súčasne ukonči PP + 1 deň si nechaj preplatiť nech máš aspoň trošku vyšší vymeriavací základ pre podporu
@lucka_ke mne to nedali na výber, ale prišlo mi len oznámenie sa mi zdá. Sme to pozerali doma, či to môžu a bolo tam písané, že áno presne pri prechode na RD, mi nabehla preplatená dovolenka.. mali sme veľa vojtovky s malým a lekárov, tam to človeku nezaplo škoda no.
Ďakujem srdečne 🌼
a teda na úrad práce sa musíš hlásiť do 10 dní
koľko dní dovolenky máš?