Prosím Vás, v decembri mi končí rodičovský a od januára som chcela ísť do práce ale detičky mi nevzali do škôlky.Obvolala som 6 škôlok a nikde nič. Takže od januára nedostanem nič iba prídavky. Mám ešte nárok na nejaké peniaze? Ďakujem.
Môžeš ísť do práce a deti dať do súkromnej škôlky. A ak si chcela dať deti do škôlky od januára, mala si dať prihlášku v termíne, do konca mája. Teraz je zbytočne obvolávať. Mala si pár rokov na to, aby si sa na toto pripravila.
Ja som dala prihlášku v máji a prišlo rozhodnutie, o neprijatí. Povedali, že mám skúsiť v decembri, že sa niečo uvoľní ale žiaľ neuvolnilo. Súkromná škôlka tu nie je.
Ak nie je súkromná škôlka, tak opatrovateľka.
V Námestove som našla 2 súkromné škôlky na internete.
@melanta ja som tiež dávala v máji do niekoľkých a nič z toho.autorka jedine byť doma má pridavkoch, alebo opatrovateľka, kamoška čo je ešte na md,babka
Otec detí pracuje?
@januska12323 áno
Nie je nárok na predĺžený rodičovský príspevok ak dieťa neprijali do spádovej škôlky?
Autorka má dvojičky. A platiť súkromnú škôlku za dve deti je pre rodinný rozpočet likvidačné.
Autorka, budete to musieť nejako lepiť. Máš nejakú dovolenku v práci? Alebo dať výpoveď a ísť ešte na podporu do septembra. Moje dvojky chvalabohu vzali od januára do škôlky
Tak minieš dovolenku ty, otec detí, potom OCR, možno s nejakou kamoškou sa dohodnúť, súkromná škôlka, opatrovateľka, nejak to vykryjete.
Je to na hlavu vymyslené. Ja sama mám tiež januárového a pochybujem, že mi ho vezmú do štátnej škôlky od ďalšieho septembra, keď bude mať 2 r 8 mes, samozrejme sa o to ale idem pokúšať. Máme aj jasle, to ale neviem, či mi ho vezmú, keďže bude mať už dosť rokov a sú do 3 rokov. Nemyslí sa na tieto deti. Pre mňa by to znamenalo byť tiež doma pol roka, avšak ak mi ho nevezmú ani do jaslí / štátnej škôlky, bude musieť ísť do súkromnej, nič sa nedá robiť, autorka, iné možnosti už asi ani nie sú,pokiaľ nechceš byť pol roka bez príjmu a len prijímať prídavky.
@lienka.7 veď ja sa v podstate nesťažujem, my sme rezervu presne plánovali aj pre takýto prípad. Ja som stále zástanca toho, že deti si treba robiť s finančnou rezervou. Keď to nepôjde inak, pôjde malý do súkromnej a zaplatíme si. Ja som vďačná za ten čas, čo sme spolu už aj doteraz mali v porovnaní so zahraničnými krajinami.
@lienka.7 ja som si len chcela nahlas ponadávať 😁 vieš, dakedy sa nedá naplánovať počatie a je škoda, že väčšina štátnych neberie od polroka, potom by to taká záťaž nebola pre rodičov a možno by si veselo robili aj druhé 😁 my sme sa ale zariadili pred otehotnením no.. To by bola moja nočná mora nemať nad zadkom niečo ušetrené a ísť do dieťaťa.
autorka, este jedno dieta doma by si nezvladla? ze by si ty niekomu opatrovala dieta a dala si za to zaplatit. v praci by si mohla skusit poziadat o neplatene volno.
Baby, prepáčte, ale skúste si uvedomiť rozdiel medzi tým mať 1 dieťa a dvojičkami. Okrem toho,že všetko potrebujú krát 2,pri bežnom rodinnom rozpočte platiť mesačne za súkromnú škôlku 1000€ nie je pre každého.
Autorka,hlavu hore,okrem možností, ktoré sú spomínali ženy predo mnou je ešte možnosť ostať na neplatenom predĺženom rodičovskom do 6.roku dieťaťa,štát za teba bude platiť iba zdravotné poistenie,žiadny rodičovský príspevok nedostaneš, len prídavky na deti.
@kikulienkadd presne tak 👍
Na nás rodičoch dvojičiek štát ušetrí. Hoci porodíme dve deti, nemáme dve materské, ani dva rodičáky, ale platiť musíme všade za každé dieťa zvlášť
@emma022 mám kamošku s dvojičkami vo veku môjho mladšieho syna-kým ja "nakupujem v skrini po staršom", ona všetko dva krát. Fakt som si to skôr neuvedomovala,ale je to rozdiel. Keby som zarábala tisíc € a polovicu by som dala za súkromnú škôlku, pre ňu by to znamenalo celú výplatu poslať do súkromnej škôlky. Proste nonsens...
@kikulienkadd a k tej 1000ke za škôlku si ešte pripočítaj 300€ za auto a tankovanie, lebo nejaká hore tu autorke “radila” dať deti do Námestova do školky 🤦♀️ (50km denne) plus cesta do práce.
@jankicia ak nezarobiš viac než 1500€ tak sa ti pri súkromnej škôlke neoplati ísť do práce.
Chcete mať len dve deti? Ak náhodou ešte tretie, tak máš ešte možnosť platiť si 3 mes dobrovoľné poistenie a potom otehotnieť a platiť si ďalej aby si mala nárok na materskú.
Ale ak s ďalšími deťmi už nerátate, tak táto možnosť padá.
Zase téma na rozdúchanie vášní? Veď to tu je regulárne písané