Narodilo sa nám druhè bábo a musìm napìsať žiadosť na ÙPSVaR ,že už nechcem dostať prìdavok na dieťa (2,5ročnè) lebo už budem to dostať na druhù dcèrku. Ako mâm napìsať ten žiadosť?Je na to nejaký vzor?
Jaj áno ..myslela som na rodičovský prìspevok 😊
Troska odveci napisane, mas v tom chaos a znie to vtipne "ten ziadost" "budem to dostat"
Zober rodny list mladsej dcery a zbehni na urad prace
ak si pred prvou MD pracovala, mala by si mať nárok ešte na materskú. V tom prípade treba ísť na UP a tam ti dajú vypísať papier o zrušení rodičáku, no musíš mať už zo sociálnej poisťovne rozhodnutie o poberaní materského. žiadosť majú predtlačenú, len ju vypíšeš. Ak nemáš nárok na mD, tak len s rodným listm na UP, aby ti nahodili prídavok na dieťa.
@luciannka83 Pozor na to čo radíš - nestačí len pracovať pred prvou MD - jej PP by musel trvať aby mala nárok na "reťazovú" MD.
@evittam hej, máš pravdu. Zabudla som na to. Ja som len vychádzala z toho, že chce zrušiť rodičák. Prečo by ho rušila, keby nemala nárok na md? Mne to z toho takto vyšlo, lebo aj ja som tak šla 🙂
Na matersku nárok nemám. S tým papierikom som išla na ùrad práce. Na ùrade ma poslali domov s tým,že mám napìsať žiadosť o zrušenì preberania rodičovskèho prìspevku.
@miry22 tak to si nemala ísť domov, je to jedna veta, ja by som trvala na tom, že to vypíšem tam. U nás na to je tlačivo.
@luciannka83 nebude rušiť rodičák celkovo, len rodičák na staršie dieťa a ihneď požiada o rodičák na mladšie
@miry22 neviem ako u vás, ale u nás na úrade mali predtlačené tlačivo, kde sa doplnili len údaje. Veď hoď do googlu, alebo napíš normálne ako žiadosť. Ak si nebudeš vedieť poradiť, tak ja ti tú žiadosť napíšem.
@luciannka83 no práve s tým mám problèm,že neviem ako treba napìsať žiadosť.
Tlačivo na to nedali.
@luciannka83 A inak druhé dieťa už má - takže ak by mala nárok na MD tak by to neriešila po jeho narodení..... 😉
@miry22 to co ta tam odpinkali, ja som prisla s vymerom materskej na druhe dieta, nic som nevypisovala, dala mi podpisat vytlaceny papier, ziadnu ziadost som nemusela posielat. Ak sa ti nechce, tak pockaj do 3. narodenin starsej a potom poziadaj o rodicak na mladsiu. 😝
@majka99999 No vieš, ono ak tomu človek veľmi nerozumie, tak tie "tetušky" na tom úrade veľmi radi preháňajú a robia zo seba tie najdôležitejšie osoby....bohužiaľ a česť výnimkám.... 😖
@majka99999 to je fakt,.. 🙂
na rodičovský prídavok t.j. 23,00 € máš nárok na obe deti
nemyslíš skôr rodičovský príspevok