Ukončenie PN a vyplácanie MD v mojom prípade

sanny2993
9. feb 2021

Ahojte. Rada by som sa informovala ako to bude s vyplacanim PN a MD v mojom prípade. Od 15.03.2021 nastupujem na MD. Aktualne som na PN. V tejto otazke ma zaujima nasledovné: Môžem zaniesť papiere o ukončení PN a Žiadosť o materské spolu alebo najskôr musí byť ukončená PN a až potom mam zaniesť papier na MD ? V praxi: 15 je pondelok tak môžem zaniesť oba papiere 12.03. ??? Koľko je čakacia lehota na schvalenie MD ? Bude mi v aprili vyplatená 14 dňová PNka a 17 dňová MD alebo mi môže prísť materské aj o 2 mesiace kym ju schvalia ?? A ešte ma zaujima aj žiadosť o tehotrnsku dávku. Ta sa bude podávať zrdjme až v aprili ako som sa dočítala ? Mam v tom chaos ttošju tak to potrebujem upratať aby som o nič neprišla.

juliatriscova
9. feb 2021

@sanny2993 obe papiere môžeš odniesť v piatok 12.3.2021.......v apríli dostaneš ešte za PN peniažky, no na rozhodnutie o materskej má sociálna 60 dní.......väčšinou posielajú do mesiaca ale nemusia......viem o tom, že pokiaľ ti nepošlú rozhodnutie, tak pošlú aspoň nejakú sumu a potom doplatia......nárok na tehotenskú dávku budeš mať za dní od 1.4. až do pôrodu ....vypláca sa za kalendárne dni.....

sanny2993
autor
9. feb 2021

@juliatriscova ďakujem krasne za odpoveď 🙂 a ak by som si chcela skrátiť čakaciu lehotu a papier od MD budem mať uz koncom februara z poradne, mozem ho zaniest skor ako ukoncenie PN ? To mam totiz hned 2 tyzdne + 🙂

juliatriscova
9. feb 2021

@sanny2993 sociálna nezačne konanie ohľadom MD, pokiaľ neukončíš PN....... 🙂....dávajú si načas........

sanny2993
autor
9. feb 2021

@juliatriscova ďakujem 😉😉😉😉