Ahojte, je tu niekto kto sa odhlásil z pandemickej RD a išiel žiadať o podporu v nezamestnanosti? V dembri mi končila RD. Brala som si dva dni dovolenky pred ukončením RD a v deň ukončenia RD som dala výpoveď a ďalej pokračovala v pandemickej RD (to bola podmienka pre čerpanie pand. RD). Zvažujem ju ukončiť a žiadať o podporu v nezamestnanosti. Je nejaký termín ako dlho môžem čerpať pandemickú RD bez toho aby som stratila nárok na podporu ktorá sa bude vypočítava z tých dvoch dni dovolenky?
@mogaa nárok na podporu v nezamestnanosti nie je uvedený ako prekážka pre cerpanie pandemickej RD, keď som volala s pani ma úrade tak sa ma pýtala iba ci nemám narok na pandemucku OČR, a to som nemala.
Rodičovský príspevok nepatrí oprávnenej osobe – rodičovi, ktorá má príjem zo závislej činnosti (za príjem sa považuje aj odmena za výkon funkcie konateľa, pokiaľ mu táto vyplýva zo stanov spoločnosti; príjem z dohody) alebo náhradu mzdy alebo príjem z podnikania alebo z inej samostatnej zárobkovej činnosti alebo je poberateľom dávky sociálneho poistenia (tu patrí napr. materské, ošetrovné, PN, predčasný starobný dôchodok, starobný dôchodok, invalidný dôchodok, vdovský dôchodok, vdovecký dôchodok, sirotský dôchodok a pod.), dôchodku starobného dôchodkového sporenia, dôchodku doplnkového dôchodkového sporenia, dávky sociálneho zabezpečenia (sociálne zabezpečenie vojakov a policajtov) alebo peňažného príspevku na opatrovanie na toto dieťa alebo má nárok na rodičovský príspevok podľa osobitného predpisu (ak má oprávnená osoba v starostlivosti mladšie dieťa, na ktoré si môže uplatniť zákonný nárok na rodičovský príspevok, je potrebné, aby si tento nárok prednostne uplatnila podaním žiadosti).
@lundus do dvoch rokoch od ukončenia prace....ja by som brala pandemicky. A az potom ziadala podporu....aby som vykryla dalsie obdobie. Ak nemate.novu pracu
@lundus a cerpala si aj podporu uz ?
@loginexistuje nie, ešte stále som na pandemickej
Taketo cachre-machre boli dovolene?