V septembri má dcéra 3 roky teda mi konci MD
Musím to nahlásiť niekde na úrade alebo je to automatické pozastavenie ?
Mám nárok aj na rodičovský príspevok ? Ak v práci dám výpoveď pretože musím ostať ešte so synom doma
A rodičovský si žiadam na úrade sociálny veci a rodiny ?
Do 3 rokov más narok na rodičovský prispevok...nasledne ti uz nebude chodit ...na iny uz narok nemas...bud das dieta do skolky alebo si najdes niekoho na strazenie a ty do prace...ak das vypoved musis na urad prace ale rataj s tym ze si musis aj pracu hladat 🙂
Mas narok ísť naspäť do prace.
Veď teraz do septembra poberas rodičovský príspevok, nie materskú. Ty si za 3 roky neprišla na to, čo za príspevok dostávas a ktorá inštitúcia ti to vypláca?
Celé nezrozumiteľné, čo píšeš. To by si bola prvá v histórii Slovenska, ktorá brala materské tri roky. Ďalšia vec, tak dcéra či syn? Dcéra dovŕši tri roky a syn je mladší? Tak berieš rodičovský alebo materské na mladšieho syna? Prečo vlastne chceš dať výpoveď v práci? Nejako to skús rozpísať.
@floki1994 nie som si istá, či nebude brať ďalej rodičovský príspevok 🙂 po týchto posledných diskusiách, čo tu čítam, tak tu sa poberajú rodičovské príspevky ešte aj keď dieťa chodí do mimo spádovej škôlky. Nestíham sa diviť.
Nie, nemáš nárok na RP a ani ho už nebudeš dostávať. Dcéru daj do súkromnej škôlky a ty šup do prace
@petronela1985 to ale plati pre deti narodene do 31.8., ktore nezobrali do spadovej skolky, ak ma autorkina v septembri tak jej sa to netyka
@petamich jaj, ozaj
Autorka: materska sa pobera 34 tyzdnov a nasledne prechadzas na rodicovsky prispevok, ktory sa pobera do dovrsenia 3 rokov dietata, ak nemas narok na predlzeny zo zdravotnych dovodov dietata, tak dovrsenim 3 rokov zanika a nasledne bud sa vratis do prace, mozes sa zaevidovat na UPSVaR ako nezamestnana a pripadne poberat podporu ak mas narok alebo sa zaevidujes v zdravotnej poistovni ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, tam ale prispevok nie je a dieta vtedy moze byt v skolke len 4 hodiny asi take moznosti su
@petronela1985 no to nie je autorkin pripad...tipujem ze nedala ani prihlasku do skolky..vsak naco ..chce byt doma 🙃
A nemysli to tak, ze dcera bude mat 3 roky ale syn je mladsi a snim teda este musi byt doma ? Aj ked to by sa asi nepytala takto 😃🙈 Autorka mohla by si to vysvetliť/upresnit. Lebo toto je dost zmatocne. Kolko rokov ma syn ?
Mňa by len zaujímalo, kto autorke vybavoval dokumenty k materskej, rodičovskej a pod 😅😳
Toto tu máme zase len na rozprudenie diskusie 🤣😀
@lienka.7 my uz asi musime drzat hubku 🙈
@domka222 presne. ved ak este ma narok na rodicak, nech jej PP trva.
@domka222
@bublinka1426
Súhlasím. To nechapem ani ja. Cele je to divne 🙈
Ahojte dcérka má v októbri pol roka a tým pádom mi končí materská kedy mám ísť na urad požiadať o rodičovský príspevok. Niekedy teraz v septembri alebo stačí začiatkom októbra
@monikachrascova až keď ti skončí materská
@226lenka ale ja nemám napísané kedy mi končí žiaden papier mi neprišiel o ukončení kde by som to vedela zistiť
@monikachrascova na stránke Sociálnej poisťovne jelehotnik, tam si to vieš pozrieť
@monikachrascova na stranke SP mas lehotnik, podla ktoreho si vypocitas, kedy ti konci MP
@monikachrascova vezmi kalendár, napočítaj 34 týždňov od nástupu a už budeš vedieť kedy ti končí
3roky si urcite matersku nepoberala