Ukončenie maródky a nástup na materskú

manittu
30. sep 2012

Ahojte, vie mi niektora poradit ohladom ukoncenia pn a nastupu na matersku? Pracovala som na TPP kde som nastupila na rizikove tehotenstvo. Medzitým mi vsak TPP skoncil na dobu urcitu. Na urad prace som sa zahlasit nemusela ist kedze som bola aj nadalej pn. No teraz mi pnka skoncila v jeden den a nastupila som na MD v druhy den.... Vsak sa mi netrebalo ist prihlasit na Urad prace??? Aspon dufam....kedze mi pn skoncila 1.9 a od 2.9 som na MD...???a chcem sa opýtat v takomto prípade, treba ist nieco nahlasit aj do zdravotnej poist. alebo niekde?

danar13
30. sep 2012

Ahoj manittu,podla mna si nemusela isť na UPSVaR,ale nahlasiť sa budeš musieť časom do zdravotnej poisťovne aj ked budes na Md a potom na RP.

manittu
autor
30. sep 2012

@danar13 dakujem za odpved, podla mna tiez som sa nemusela, nebol dovod ked som isla z PN na MD...no hadam sa pojdem aj opýtat...aj do zdravotnej...

nana
30. sep 2012

ahoj, mala by si ísť, my máme s bývalou kolegyňou rovnaký problém a teraz k 30.9. má ukončenie PN a od 1.10. nastúp na materskú a má sa hlásiť na úrade, ale nebude tam musieť chodiť sa ukazovať, je to len kvôli odovzdaniu podkladom k materskej, kedže k zamestnávateľovi ich nosiť nebudeš.

whiterosses
16. okt 2012

ja som " mala " ako mala taký problém teda myslela som si že mi lekárka ukončí pn .. ale nespravila to a povedala mi, že po skončení pôjdem hned na MD tak dúfam, že nebudem musieť na koniec ísť na úrad