Ukončenie adaptácie v škôlke - opätovný rodičák

anjelikstrazny
16. jan 2022

Dobry den,
Chcela by som sa prosim opytat ohladom opatovneho rodicaku v pripade, ze dietatko neprejde adaptacnym procesom v skolke.
Dna 28.1.by som sa mala vratit spat do prace. Syncek oslavi 27.1. 3 roky, do skolky chodi uz tyzden, ale mam velke obavy ci skolku zvladne a nevyradia ho.
Da sa ist potom spatne na rodicak aj ked uz zacnem pracovat?
Dakujem vopred za odpoved.

evica17
16. jan 2022

@anjelikstrazny tak mozes sa dat ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, ale ak nema.syn.nejaky vazny zdravotny problem, tal.ziadne peniaze ti nebudu chodit za rodicovasky.

aspinka
16. jan 2022

Preco by to nezvladol? Na to su ucitelky, aby sa co najlepsie zadaptoval. Za 20r mojej praxe som nemala dieta, ktore by sme vratili zo skolky, ze sa neadaptoval! Este ked musite ist do prace.

nikpa
16. jan 2022

@anjelikstrazny týždeň je veľmi málo, daj mu čas. Podľa mňa popredu stresujes, prečo si myslíš že to nezvládne? V každom prípade, ak nemá žiadne diagnózy, platený RP ti už nepriznajú. Môžeš byť s ním doma a zahlasit sa ako matka starajúca sa o dieťa do 6r. a nemusíš si aspoň platiť zdravotné ale príjem žiadny už z Upsvar nedostaneš.

luccija
16. jan 2022

@anjelikstrazny zvládne a nevyradia🙂adaptacny je 3 m, ak to nepôjde dáš výpoveď a vrátiš sa na neplateny RP, alebo platený, keď dieťa má nejakú diagnózu....prečo si myslíš, že to nezvládne?place, neje?

lesana25
16. jan 2022

Rodičák konci dovŕšením 3. roku dieťaťa. Ak nemá diagnózy na predĺžený, a plač v škôlke diagnóza nie je,tak môžeš ostať doma ale ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov. Táto možnosť platená samozrejme nie je, to by sa každej dobre sedelo doma.

mogaa
16. jan 2022

neviem čo vôbec riešiš, rodičák je do 3rokov....ak myslíš pandemický rodičovský tak ten našťastie už zrušili....

anjelikstrazny
autor
16. jan 2022

@lesana25 dakujem, ale moja otazka bola ci sa moze predlzit spatne rodicak ked uz zacnem pracovat....a to ze to nie je platene viem, pokial nema posudok od dr.

luccija
16. jan 2022

@anjelikstrazny ako spätne?veď sme Ti to napísali.Ak si nezvykne, alebo chces s ním sama z vlastnej vôle s ním zostať doma budeš na predĺženom a budú Ti platiť odvody môžeš naňho nastúpiť kedy chces budeš osoba starajúca sa o dieťa do 6 r

luccija
16. jan 2022

@anjelikstrazny začneš pracovať a, keď to nepôjde pôjdeš na RD.Ako je to s pracou neviem čakať na teba nemusia si myslím...ale možno sa mýlim...ja som tak bola, ale dala som v práci výpoveď ani nenastúpila a išla na predlzeny