Ahojte, ak by som ostala na MD-teraz pracujem na TPP a mám 2 ročne dvojčatá.
1. Môžem dať dvojčatá do jaslí a dostanem príspevok na jasle?
2. Môže manžel ísť spať do práce /teraz je na MD s dvojickami / a bude ešte môcť poberať rodicak?
3. Manžel ak sa vráti do práce, už nemáme nárok ani na RP ani príspevok na jasle?
4.Alebo ak sa vráti manžel do práce môžem dostávať iba ja materskú?
Na nete sa mi nepodarilo nájsť, na čo máme vlastne nárok. Ďakujem veľmi pekne
Ak to budes riesit teraz - bez tretieho dietata - mas narok bud na prispevok na jasle, alebo na RP --->> nemozes poberat aj aj.
Ak ty budes poberat MP --> muz nema narok na RP ( na ziadne dieta)
Ak ty budes poberat MP, zda sa mi, ze tym padom stratis narok na prispevok na jasle.
@evittam?
@veronikaszabova tretie bude pravdepodobne do 2 mesiacov, teda ono už je len či nám ho daj súd.
@adalmba tak snad ano ❤
@veronikaszabova no len 3 tak malé deti celý deň doma, aspoň na pol dna do jaslí keby išli dvojčatá , len to neutiahneme súkromné jasle bez príspevku na jasle, alebo keby aspoň muž mal nárok na RP. Tak váham, či si tretie teraz môžme dovoliť. Ale čo mám robiť, je to ich súrodenec..
@adalmba aj tak sú teraz všetky jasle zavreté a boh vie kedy budú otvorené, určite nie skor ako v septembri, neboj, to zvládneš
@adalmba ak budeš na MD, tak nemáš nárok na príspevok na jasle
@janickacrazy ďakujem a manžel na RP? Na dvojčatá ak bude chodiť do práce? tak to utiahneme dáko ak áno
@adalmba bohužiaľ ani manžel nemá nárok na RP na dvojčatá, pokiaľ si ty na MD
@janickacrazy ďakujem, aj som si myslela
@janickacrazy prepáčte že otravujem, posledná otázka ak viete. Minulý rok som bola od januára do júla na materskej, potom som sa vrátila do práce. Z čoho sa mi bude rátať materská? Z platu 08/19 do 12/19 sa bude počítať vymeriavací základ? Ďakujem
Hlavne sa mi jedná o tie jasle, neviem či to dám s troma sama doma