TPP, ukončenie RD, zmena bydliska, ukončenie PP

lundus
26. jún 2020

Ahojte otázka. Som v trvalom pracovnom pomere, v decembri mi konči rodičovská dovolenka ktorá trvala necelých 6 rokov ( 2 deti po sebe). Keďže sme zmenili bydlisko a od môjho zamestnávateľa som 250 km do zamestnania naspäť nastúpiť nemôžem . Aké sú prosim ďalšie postupy (vyčerpanie dovolenky, mam dat ja výpoveď ja alebo sa snažiť o dohodu - moje miesto je obsadené, neviem aký to má vplyv napr na odstupné, pred tým som tam pracovala 4 roky). Môžem to riešiť písomne alebo musím osobne cestovať zamestnávateľovi? Podpora sa mi bude vypočítava z ktorého príjmu? Na materskú som nastupovala v decembri 2015 a, bude sa to počítať z príjmu z roku 2015 ale za predchádzajúci kalendárny rok 2014?

daniela1911
27. jún 2020

@lundus skús si prečítať staršie témy o podpore.
V skratke - vyčerpať dovolenku (alebo aspoň pár dni a zbytok preplatiť) vyjde ti max podpora.
Čo sa týka ukončenia PP - ak dáš výpoveď, tvoja výpovedná doba je 2 mes, kt. by si musela odpracovať. Preto je lepšia dohoda so zamestnávateľom.
Nakoľko končíš PP z tvojej strany a dôvod je sťahovanie, neprináleží ti odstupné.

miskooo1987
27. jún 2020

1000 krát riešené-skús sa dohodnúť so zamestnávateľom že po skončení RD nastúpis na 1 deň dovolenky, a k ďalšiemu dnu skončite tpp dohodou. Potom pôjdeš na úrad prace za maximum. Skús im zavolať a dohodnúť sa... ale stačí v septembri to riešiť...