TPP + dohoda a výška materskej

kvetinkaaknitevk
6. nov 2020

Ahojte mám otázku od budúceho týždňa budem zamestanala na tpp s výškou hrub. mzdy 1500€. Popri tom by som chcela mat brigádu ešte. Keďže do kým pôjdem na materskú budem mat u toho zamestnávateľa odobrene vaic ako 90 dni. Ako sa potom spočítavajú prijmi a ako potom vypočítam výšku materskej ak to bude z dvoch zamestnaní? Je lepšie kašlať radšej na brigádu a mať výpočet materskej len z tých 1500€?
Ďakujem 🙂

draik
6. nov 2020

@kvetinkaaknitevk
Z každého trvajúceho úväzku sa počíta samostatne, v každom musí byť splnená hlavná podmienka - 270 dní NP.

kvetinkaaknitevk
autor
6. nov 2020

@draik áno 270 za dva roky to budem mat aj viac ..

pavlinaant
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pavlinaant
6. nov 2020

@kvetinkaaknitevk len treba dat pozor aby si neukoncila tpp skor nez dohodu. Lebo pokial dohoda bude trvat dlhsie ako tpp tak to budu pocitat z dohody.

kvetinkaaknitevk
autor
6. nov 2020

@pavlinaant ahoj , tpp bude trvať aj naďalej po nástupe na materskú a dohoda len cca december január. Tým pádom sa to bude rátať len z toho tpp?🙂

pavlinaant
6. nov 2020

@kvetinkaaknitevk ak ti bude tpp trvat aj po nastupe na MD, tak by to mali pocitat len z tpp 🙂

c_est_la_vie
6. nov 2020

@kvetinkaaknitevk asi si nepochopila draik-a. Musíš mať odpracované aj z tpp 270 dní aj z dohody 270 dní. 90 dní z dohody + 270 dní z tpp ti nárok z oboch zamestnaní neurobí.

kvetinkaaknitevk
autor
6. nov 2020

@c_est_la_vie aha takze radšej teda ostať len s tpp ktorý bude viac ako 90 dni a z toho sa mi vypočíta materská
Pred tým som mala u iného zamestnávateľa odrobene 207 dni
A podmienka na priznanie materskej je byt minimálne 270 dni za posledné 2roky nemocensky poistená
Tak?

c_est_la_vie
6. nov 2020

@kvetinkaaknitevk áno ten tpp ti stačí.
Podmienka je spomenutých 270 dní plus aktívne nemocenské poistenie alebo ochranná lehota ( čiže v čase otehotnenia byť zamestnaná, platiť odvody ako živnostník alebo dobrovoľné poistenie).

kvetinkaaknitevk
autor
6. nov 2020

@c_est_la_vie áno áno viem že stačí a všetko splnené bude len som chcela si ešte trochu prilepšiť teraz ešte brigádou niekde a či by to neznížilo potom tu materskú ale teda to nebudem riskovať a ostanem bez toho aby ta materská bola vypočítaná len z toho tpp teda