Cavte, neviem ako to funguje s tlacivom na matersku dovolenku, kam to zaniest komunpotvrdit. Len som pocula ze zamestnavatel to musi potvrdit a ja to zanediem na socialnu.. moze sa stat ze zamestnavatel odmietne potvrdit? Potom som pocula ze zamestnavatel s tym nema nic spolocne len aby som oznamila pisomne ze som na materskej ja som od zaciatku tehu na pn. Dakujem za odpovede
Inak podla mna to je strašne blbý systém musieť sa v tomto prípade spoľahnúť na zamestnávateľa
@tamta ved prave ze zamestnavatel somnou nespolupracuje nemame dobre vztahy a nemam istotu ze mi to potvrdi a uz vobec ze to odnesie preto sa pytam ci sa to fa obist
Urob si kópiu a neskôr zavolaj do SP či evidujú žiadosť. Ak áno, je to ok,ak nie, doložis kópiu. Alebo ak sa dá choď k zamestnávateľovi osobné,nech to potvrdí hneď a zanes si sama
@lilinka88 on to musi tiez zaevidovat vo svojom systeme? Ci staci ked mi tam da peciatku jeho nejaky zamestnanec bez jeho vedomia?
Nejde len o pečiatku, píšu sa tam aj datumy kedy si naposledy pracovala,od kedy akceptujú MD, plus podpis zamestnávateľa. On by si mal urobiť kópiu nakoľko potrebuje mať nejako zdokladovane čo je s tebou
@lilinka88 a ak to odmietne vyplnit a opeciatkovat?
Tak riešte s SP, môžu s ním oni komunikovať
Dostaneš papier od dr., ten pošleš zamestnávateľovi a on ho pošle na sociálnu poisťovňu.