Tlačivo na materskú dovolenku

17. aug 2023

Cavte, neviem ako to funguje s tlacivom na matersku dovolenku, kam to zaniest komunpotvrdit. Len som pocula ze zamestnavatel to musi potvrdit a ja to zanediem na socialnu.. moze sa stat ze zamestnavatel odmietne potvrdit? Potom som pocula ze zamestnavatel s tym nema nic spolocne len aby som oznamila pisomne ze som na materskej ja som od zaciatku tehu na pn. Dakujem za odpovede

llucy_m
17. aug 2023

Dostaneš papier od dr., ten pošleš zamestnávateľovi a on ho pošle na sociálnu poisťovňu.

tamta
17. aug 2023

Inak podla mna to je strašne blbý systém musieť sa v tomto prípade spoľahnúť na zamestnávateľa

autor
17. aug 2023

@tamta ved prave ze zamestnavatel somnou nespolupracuje nemame dobre vztahy a nemam istotu ze mi to potvrdi a uz vobec ze to odnesie preto sa pytam ci sa to fa obist

lilinka88
17. aug 2023

Urob si kópiu a neskôr zavolaj do SP či evidujú žiadosť. Ak áno, je to ok,ak nie, doložis kópiu. Alebo ak sa dá choď k zamestnávateľovi osobné,nech to potvrdí hneď a zanes si sama

autor
17. aug 2023

@lilinka88 on to musi tiez zaevidovat vo svojom systeme? Ci staci ked mi tam da peciatku jeho nejaky zamestnanec bez jeho vedomia?

lilinka88
17. aug 2023

Nejde len o pečiatku, píšu sa tam aj datumy kedy si naposledy pracovala,od kedy akceptujú MD, plus podpis zamestnávateľa. On by si mal urobiť kópiu nakoľko potrebuje mať nejako zdokladovane čo je s tebou

autor
17. aug 2023

@lilinka88 a ak to odmietne vyplnit a opeciatkovat?

lilinka88
17. aug 2023

Tak riešte s SP, môžu s ním oni komunikovať