Tlačivá pre vojačku pri vybavovaní rodičovskej dovolenky

Ahojte, prosím o radu: som profesionálna vojačka na materskej dovolenke, ktorá mi končí zhruba za mesiac. Zajtra sa chystám do práce požiadať o udelenie rodičovskej dovolenky. Potrebujem vedieť, či mám zajtra vybavovať v práci aj nejaké potvrdenie podobné Potvrdeniu o nároku na materské od Sociálnej poisťovne? (Keďže vojačkám materskú nevypláca Sociálna poisťovňa, ale zamestnávateľ) Ak áno, za kým ísť: za finančákmi alebo volať na VUSZ? Existuje nejaké zavedené tlačivo? Ak áno, kde ho zoženiem? Ak nie, čo by tam malo byť zhruba uvedené? Ďakujem za rady 🙂

katkaseiner
7. mar 2013

Neviem kde si ho mas vybavovat, ale ja som brala prave vcera tlacivko na urad prace (to zvycajne zo socialky) a bolo na nom to, ze odkedy dokedy som poberala matersku, ze uz na nu narok teraz od isteho datumu nemam a kolko bol denny vymeriavaci zaklad materskej... no a samozrejme osobne udaje

annamariaivanicova
autor
7. mar 2013

Ďakujem, skúsim stiahnuť z netu a zobrať zajtra so sebou. Dúfam, že na finančnom im to niečo bude vravieť 🙂

annamariaivanicova
autor
9. mar 2013

Takže ak sa ešte nájde niekto s rovnakým problémom ako ja: je potrebné klasické tlačivo Potvrdenie o nároku na materské (sociálna poisťovňa) - zistili mi to na našej finančnej službe a toto tlačivo mi budú zasielať na ÚFZ, pod ktorý spadá náš útvar. ÚFZ ho potvrdí a pošle späť. Toto potom priložím k tlačivu Žiadosť o rodičovský príspevok a zanesiem spolu s mojim občianskym, originálom a kópiou rodného listu dieťaťa na Úrad práce, rodiny a sociálnych vecí, pod ktorý spadám podľa môjho trvalého bydliska.

gianni
11. mar 2013

ja som na rodičovskej od apríla minulého roku a ak si dobre pamätám tak som postupovala podobne podľa @katkaseiner , ale presne povedia na UPSVaR...