Termín pôrodu na tehotenské verzus materskú

6. jan 2025

Ahojte mamicky, ked ste davali tlacivo skrz ziadost o tehotenske a bol tam termin porodu podla MS, stalo sa niektorej, ze potom na ziadosti o matersku ste mali iny datum? Lebo realne dieta bolo mensie a lekar posunul termin? Ci to byva uz ten isty, ako sa prvy krat uviedol do tehotenskej knizky?

anna_2012
6. jan 2025

Mne osobne Dr vypočítala termín podľa poslednej MS a povedala, že podľa tohto sa vypočíta dátum aj keby sa termín podľa UTZ menil čo sa aj stalo a mala som tam rozdiel 6 dni aj ale nastupovala som na materskú podľa prvého termínu

autor
6. jan 2025

@anna_2012 no ja mam taku situaciu, ze podla MS mam termin o par dni skorej a vzdy mi podla ultrazvuku povedali termin neskor. Aj mam dlhsiu menstruaciu, cize ovulacia bola zjavne neskor. Ale ten termin mam podla zaciatku MS.

Tak neviem ci nastup na matersku este upravia, alebo to bude presne to iste co je na tom tlacive skrz tehotenske. Neviem ci to niekomu menili, alebo je to u kazdeho tak ako pises. Mne je celkom zbytocne ist skor nam matersku, radsej by som isla par dni neskor.