Ahojte tehulky 🙂 prosím Vás mate dáke informácie k tehu davke je to novinka ktorá platí od apríla no na internete nie je žiadny vzor ani postup ako o to požiadať 🙂 ja len či náhodou...možno to funguje ako pnka že to vypíse lekar? hm .....
@alex5896 všetko máš tu priamo od SP:
https://www.socpoist.sk/aktuality--igo/48411s69...
@natalia1619 no ak ti skončil pp tak si myslím že nárok nevznikne ani na tehotenské ani na materské ak niesi v ochrannej lehote ale toto som si nie istá
@natalia1619 na stránke SP je napísaná podmienka : existencia nemocenského poistenia v deň vzniku dôvodu na poskytnutie dávky - to nespĺňaš ako nezamestnaná
@zojanka s materskym neratam, ale zaujalo ma to v tom clanku. Tak uvidime potom co na to socpois. Ďakujem za odpoveď
@natalia1619 TPP ti netrvá a ak nie si v ochrannej lehote, čo asi nie, tak nemáš nárok na teh. dávku ani materskú......
@natalia1619 no v tom článku je napísané že: Hlavnou podmienkou je, že žena musí mať za obdobie posledných dvoch rokov vyplatené nemocenské poistenie za minimálne 270 dní. Ale nieto nie je jediná podmienka. Tam by som sa držala info zo stránky SP.
@natalia1619 nie nemáš nárok. Okrem štandardnej požiadavky min. 270 DNP treba spĺňať aj ostatné a to nespĺňaš. Tehotesnký príspevok patrí žene, ktorá pracuje alebo je na RD alebo PN, ale počas posledných dvoch spomenutých PP naďalej trvá alebo si v OL.
@alenah31 dakujem, skoda ze na nas nemyslia 🙄
@natalia1619 ja to mám podobne. Pred nástupom na MD som dala výpoveď po MD som sa zamestnala a teraz som znovu tehu. No ku 13tt nemám ešte 270dní ale k 1.4. by som už mala. Keby sa viac mamičiek spojilo možno by sme uspeli... Vy máte koľko dní nemocenského z obdobia 2rokov?
Ahojte. Som v 12 tt . A dneska mi dal gynekolog potvrdenie na tu davku v tehotenstve ktora je od 1.4.2021 ale neviem ako ju mam vyplnit . Skr nato ze som na urade prace evidovana
@zdenka23999 pracovala si pred evidenciou na úrade práce? si v ochrannej lehote? alebo si platíš dobrovoľné nemocenské? spĺňaš podmienky na teh. dávku?
@juliatriscova min rok som pracovala do augusta potom necely september na urade som bola nasla som robotu od konca septembra do polky februara som pracovala a od februara do teraz som na urade
@zdenka2399 nárok máš, si v ochrannej lehote...........vyplniť neviem ani ja, ešte som to tlačivo nevidela
@juliatriscova poistny vstah z ktoreho si uplatnujem narok na tehotenske .
1.zamestnanec(sidlo zamestnavatela )...
2 .povinne nemocensky poistne samostatne zarobkova cinna osoba
3. Dobrovolne nemocensky poistena osoba
Z toho nieco zaskrtnutv
@juliatriscova plus este
Narok na tehotenske si uplatnuje alebo neuplatnujem . Treba bud jedno alebo druhe zaskrtnut .aj z ineho nemocenskeho poistenia.
V pripade ak si chcete poistkyna uplatnit narok na tehotenske z viacerych nemocenskych poisteny ,z kazdeho nemocenskeho poistenia musi podat osobitnu ziadost
@juliatriscova takz esom z toho paf
@zdenka2399 zaskrtnes zamestnanec a uvedies sidlo posledneho zamestnavatela. Dalej zaskrtnes, ze si neuplatnujes tehotenske z ineho nemocenskeho poistenia. Ti plati pre tie, ktore maju napr. dva prac. pomery a z oboch splnili podmienku na uplatnenie si davky...tak ako budu dostavat dve materske budu mat aj dve tehotenske davky...lebo v oboch PP maju (platili si) nemocenske poitenie. Vtedy dostanu 2 tlaciva a jedno potvrdi jeden zamestnavatel, druhe ten druhy.
@zdenka2399 zamestnanec... neuplatňujes z iného nemocenského
Ahojte, rada by som sa opýtala, či vám už prišla tehotenská dávka. Mne pošta stratila vyrozumenie o tom, či ju mám dostať, alebo nie, takže si nie som istá, či mi príde. Preto sa snažím zistiť termín, resp. či už niekomu nabehla. Ďakujem.
Keď to bude aktuálne žiadosť ti dá a potvrdí tvoj gynekológ (ako pri materskom).