Tehotná v Anglicku po dvoch mesiacoch, zamestnaná pod agentúrou

janhe
2. okt 2013

Ahojte mám problém, s priateľom sme tu vyše dvoch mesiacov a pracujeme len pod agentúrou čiže bez kontraktu a iba tak krátko. Čo náhoda zaistila je to, že som teraz zistila že som tehotná cez tehotenský test a všetko čerstvému tehotenstvu aj nasvečuje. Potrebujem poradiť čo mám robiť. Ja chcem ešte dokedy sa bude dať pracovať a priateľ tiež čo najdlhšie aby nás mohol živiť. Ale bojím sa, že to dobre zvládať finančne nebude. Dá sa tu vybaviť nejaké benefity, ako to bude s materskou na čo všetko mám nárok? mám 23 a pracujeme za 6,24ibier na hodinu. Prosím vás poradte čo treba robiť. dakujem moc

katie555
2. okt 2013

@janhe mas cez agenutu stalu zmluvu ? ze robis pre jednu firmu ? alebo len ked ti zavolaju?
keby sa ti podarilo vydzat do minimalne 25tt , tak v podstate budes mat dost odrobene na to aby si dostavala maternity )allowance (taka ista suma ako maternity pay 135 libier tyzdnenne akurat ze to nemas ako vyplatu ale vyplaca to job centrum)

janhe
autor
2. okt 2013

@katie555 len ked mi zavolajú ale volajú ma tam takmer každý deň :/ no teraz som ešte len na úplnom začiatku tehotenstva zistila som to takmer hned ako sa dalo takže do 25 týždnov sa zmestím. Dokedy môžem tehotná robiť? 135 týždenne hej, vlastne oni mi vypočítajú napr. z výplatných pások materskú? a čo by sa stalo čo sa asi nestane ale tak pre informáciu keby sa do tých 25 týždnov nezmestím ako by to bolo? a je aj tu ako u nás že dostanem aj peniaze akože po pôrode? a kedže som slobodná nemám manžela len priateľa tak sú aj iné nejaké že si môžem ešte čosi vybaviť? moc dakujem 🙂

katie555
2. okt 2013

@janhe pokial zijes s priatelom ratani ste tak isto ako manzelia takze tam isto nie ..
No pokail zarobis viac ako tusim 128 libier tyzdnenne a pojdes na na materksu okolo 30 tyzdna tak dostanes tu maternity allowance..akurat ze je to 39 tyzdnov a keby si sla teda 10 tyzdnov pred porodom uz tych 10 sa ti tam zarata, takze by ti to vyslo len 29 po porode co je cca necelych 7 mesiacov..cim neskor pojdes na matersku tym lepsie..ono len skor ide o to ze aku pracu vykonvas ci ju budes vediet robit aj s velkym bruchom...
co sa tyka 'kocikoveho' ano mozes si vybavit na svk, tu pokial nie si na benefitoch ti to neschvalia, a tu je to 500 libier , doma cosi okolo850 eur.
snaz sa aby si minimalne do toho 25tt mala aspon zarobene 128 libier tyzdnenne tym padom ti bude prinalezat ta maternity allowance . 😉 vyplatne pasky sa nerataju, to len klasicky zamestnavatelia platia prvych 6 tyzdnov 90% z vyplaty

janhe
autor
2. okt 2013

@katie555 my bývame za 45 libier na osobu v jednej izbe a potom dalších je tu asi 8 ľudí cudzích chlapík tu prenajíma izby v jednom dome ... ja som tu z toho uplne zmetená , išla som sem zarobiť a nie mať dieťa, teším sa ale privodilo mi to zmätkov :/ dakujem za rady.. čo sa týka týždennej výplaty mávam tak okolo 260libier