Tehotná počas rodičovskej dovolenky

ajulienocka
7. sep 2022

Ahojte,chcem poprosit o radu.Mam narok na tehotenske,ak mi pocas RD skoncil pracovny pomer? (zrusili firmu k 1.1., teraz som 14tt).Zaroven z coho sa mi bude pocitat materska,ak som si vycerpala pocas RD 1 den dovolenky a zvysok mi preplatili? Ked sa dietatko narodi,starsi bude mat 2r3m.Predpokladala som,ze neskor pojdem na podporu.

lesana25
7. sep 2022

@ajulienocka nemáš aktívne nemocenské poistenie, takže momentálne nárok nemáš ani na jedno.

loginexistuje
7. sep 2022

nemas narok na tehotenske ani na matersku mozes poberat vyssi rp do troch rokov veku starsieho dietata a potom prejses na nizsi podporu do svoch rokov od skoncenia prac pomeru

sonka333
7. sep 2022

@ajulienocka ak od prvého prvý...tak budeš spĺňať podmienku ale musíš sa hneď teraz zamestnať niekde hoci len na 3 mesiace....tak budeš mať nárok na materskú kde musíš splniť podmienku a to mať 270 dní np za posledné 2 roky pred pôrodom ....a tuším aj aktívne poistenie....ale radšej si to over ešte...

ajulienocka
autor
7. sep 2022

dakujem, @sonka333 to ma tiez este zaujima,ci sa to da este nejako zmenit,ked clovek pracuje od VS a len preto,ze zrusia firmu nema narok na nic😕