Dobrý deň,
Moc sa v tom celom nevyznám
Preto sa pýtam vás baby,ako to je ,keď som bola zamestnaná od 1.3.2024 a predtým som nepracovala. Na čo mám nárok teraz popri tehotenstve? A po pôrode? Mám vôbec nárok na nejaké peniaze?
Ďakujem vopred za odpovede.
@sisa_s 30 septembra
@amy123456789 za posledne 2roky teda nemas 270dni poistenia ze?
@sisa_s nie
@amy123456789 tak potom mas narok az po porode na nizsi rodicovsky prispevok, pridavky a kocikovne
Ak by si sa este teraz zamestnala a stihla mat 270dni, tak budes mat matersku a vyssi rodicak
@sisa_s aha dobre ďakujem. No práve to je to,že ja by som aj chcela ,lenže každý deň sa zobúdzam tak ,že okolo jednej druhej má napína vraciam ,ledva zaspím a potom vraciam aj počas dňa .Čiže neviem kde by ma takto zobrali to je to :/
Bohužiaľ, je neskoro nariekať a pýtať peniaze od štátu. Stačí odrobiť 270 dni a “máte to v suchu”. Veľká časť žien nieje schopná ani to …
@amy123456789 môžeš sa ešte prihlásiť na dobrovoľné poistenie a platiť si aspoň najnižšiu sumu. Budeš mať síce nízku materskú, ale po nej vyšší rodičovský. Ak teda stíhaš do nástupu na materskú 270dní dokopy dobrovoľné poistenie + čo si bola zamestnaná
@andaluzia12 ja nenariekam ,opýtala som sa ako to je .... Toľko som tam vydržala,potom nastali komplikácie a musela som odísť o mesiac ani to nie na to som otehotnela
Kedy ti skoncil pracovny pomer