Ahojte chcem sa spýtať, som 5tt chcem ísť na PN kvôli rizikovej práci (zdravotná sestra na ťažkom odd), lietame tam 12hodin denne, zdvíhame kľudne aj 130kg ľudí ktorí nám nijak nepomôžu. Kým mi lekár nedá knižku chcem byť na PN (zatiaľ som na PN od obvodného, gyn povedal ze mam prísť o týždeň to už bude niečo vidieť a vypíše ma), no potom sa chcem vrátiť do prace s tým ze už písomne oznámim tehotenstvo zamestnávateľovi a ten ma preradi inde na 8hod zmeny bez nocnych. Mate s tým niektorá skúsenosti? Hoci aj iný druh práce. Nechcem ísť na rizikove a byť na PN celych 9 m.. Ďakujem za odpovede.
@vendulka80 Ak Vam zamestnavatel neumozni prisposobit pracu stavu, netreba PN, ale prekazky na strane zamestanavtela, s plnou mzdou.
@vendulka80 áno pracujem na oaim, no rozoberať to s vrchnou nejdem jednoducho jej dám PN, poviem ze kým nemám potvrdenie ostávam PN a potom to budem riešiť s namestnickou a s vrchnou, majú aj ambulancie ale presne tam sú seniorky a VIP zamestnankyne 😏 aa na rizikovej PN by som mala vychádzky na 4hod denne že?
@sonnenshein áno počula som už o tom, určite keď nebude kam ma preradiť tak to budem takto riešiť, ja sa nebudem obmedzovať keď mi nič nebude a budem práce schopná 🙂) nech ma nechajú doma a platia mi 😁 aspoň budem môcť chodiť normálne do obchodu alebo na výlety 🤞
@vendulka80 Nepotrebuje drzat palce, lebo zvycajne "sa neda" - na to zakonnik prace kasle. Po pisomnom oznameni tehotenstva ma jasne prava, na ktorych bude trvat. Takze ziadne spoliehanie sa na setrenie od kolegyn a pod. ale ak sa neda preradit, tak ostava doma na prekazke ako pise @sonnenshein
@nafka0483 to ja sa ani spoliehať nebudem, je to moje prvé tehotenstvo, stačí ze som si našla 2palicky už 4.5. a ešte v pondelok som mala nocnu (na kovidovom odd, +plus na nekovidovom odd. sme mali pacientov s rôznymi infekciami takže ja som len trpla aby som si niečo nechtiac neurobila), veľa krát sa aj stane ze človek sa nechtiac ofrka tekutymi antibiotikami pár krát sa mi stalo áno aj do očí 🤦🏼♀️ ťažko o takejto praci rozprávať..
@luluska1234 vychádzky na rizikovom su dost velky problem, lebo kedze si na rizikovom tak teoreticky nemas co vychádzať z domu. A kontroly si vedia posvietiť na to ale ak mozem povedat za seba, vychádzky som mala asi od 7. mesiaca 2 hodky doobeda a 2 poobede. Niektorí lekári daju hned od začiatku, niektorí nie, dost sa sprísnili aj kontroly takze ak načapú mimo domu bez vychádzok je náročnejšie sa z toho vymotať. Ty si stoj za tym, ze chces denne a ked nie tak náhrada mzdy ako píšu baby.
@vendulka80 jasne ze si budem stáť za tým, ďakujem za rady, aspoň sa už tak nebudem strachovať a rozmýšľať nad tým. Nehovorím keď budem mať dôvod na rizikove to je jasne ze budem doma aby bábätko bolo v pohode ale ak mi bude dobre bez nijakych komplikácií rada by som pracovala pokiaľ to bude možné ☺️ a keď nie tak doma s výplatou a s neobmedzenými vychádzkami kvôli pn🤞 uvidíme ako to dopadne, ozvem sa. Vďaka 🙂
@luluska1234 ahoj, prosím pracujem na tom istom odd, mám presne tie iste problémy. Nechcem byt zavretá doma na pn lebo sa zbláznim, prosím poradis ako si nakoniec dopadla ? Ďakujem ❤️
Držím palce aby ta preradili. Lebo zvyčajne “neda sa, nie je nic voľne”. Velmi zalezi od vrchnej aj od námestníčky. My sme boli naraz 3 tehotné na oaim, kolegyna vdaka nadštandardným vzťahom bola preradená do denných, my sme isli na rizikové. Na amb. potisnute seniorky, kamaratky, pripadne do denných isli mlade dievcata rovno zo skoly aby nemali hned stres. 😳 z mojej skusenosti bud tehotné zostávajú na oddeleniach a spoliehaju sa na milosrdenstvo kolegýň, ktore ich “šetria” ( co je uplne zle pre obe strany) alebo idu na rizikovú PN lebo im je povedane, ze nie je kam preradiť. To, co chces spravit je podla mna správne len otázne, ci ti to bude umožnené.