Ahojte baby, chcem sa informovat. Momentálne som ku 1.5. Ukončila PN a idem sa zaevidovat na úrad práce po dvoch rokoch, lebo chcem požiadať o podporu (dávku v nezamestnanosti) som tehotná a po pol roku poberania podpory mi to vychádza ze by som hneď nastúpila na materskú. Len sa bojím ze pani z úradu ma bude posielať na pohovory a rôzne kurzy. Mate s tým skúsenosti? Keď jej pekne vysvetlím ze mam časté nevoľnosti a v praci to nezvládne, skrz toho chcem poberať podporu. Nemusíme len my platiť štátu môže aj on nám keď na to máme narok. Ďakujem za odpovede
No ak tá bude posielat, nič s tým nespravis a budeš musieť chodit na pohovory. V našej skupine jednu poslali v 7mom mesiaci a dobre sa tam s personalistom na tom zasmiali, že čo tam hľadá.
Mne dali na urade prace papier teda marodku tu som zaniesla doktorke ona mi ju vypisala a z uradu prace ma nikde posielat nebudu a dokonca nemusim chodit ani kazdy mesiac na podpis.
@evittam a hlavne teraz, ked musia ucelovo znizovat pocet nezamestnanych...
@93laura93 áno povedz jej to, ale základ je uviest tehotenstvo aj písomne do žiadosti ..... a ak ťa predsa na nejaký nezmyselný pohovor pošle, tak aj tam treba povedať, že rada budeš pre nich pracovať ale mali by vedieť že si tehotná 🙂
Ano moze sa ti stat ak natrafis na aktivnu sprostredkovatelku ze ta bude posielat na pohovory...ale staci im povedat na pohovore ze si tehotna a nik ta nevezme...mozez vsak natrafit na normalnu a bude po tebe chciet len potvrdenia ze si hladas pracu