Tehotenský príspevok - vypisovanie žiadosti

azurova99
8. sep 2021

Ahojte, dr mi dal papier na tehotenský príspevok že mám len vypisat, len sestrička mi povedala že tam nič nemám vypisovať na prednej strane, tak teraz som trochu v pomykove mal ho už niekto???

sirka9
8. sep 2021

na prvej strane nevypisujes ty nic, tam pise lekar meno, RČ a predpokladany termin porodu. Na druhej strane vypises ty meno, adresu, zamestnavatela (alebo iny, su tam stvorceky na zakrtnutie), ci si uplatnujes aj z ineho nemocenskeho poistenia alebo nie, a sposob vyplaty penazi, datum a podpis. takto to posles na socialku

azurova99
autor
8. sep 2021

@sirka9 aha ďakujem lebo jeden povie tak druhý tak

sirka9
8. sep 2021

@azurova99 tak snad ti tam aspon vypisali oni to co mali vypisat, lebo podla toho socialka priznava tehotenske - myslim tym to, ze z datumu porodu vyratavaju presne ten 13 tt od ktoreho je narok

azurova99
autor
8. sep 2021

@sirka9 Tak dúfam že hej aj keď pochybujem že mi uznajú som na RD a som volala na úrad tak ak je som v hmotnej núdzi tak mi nič nedaju

sirka9
8. sep 2021

@azurova99 to záleží od toho, či si si platila dobrovolne nemocenske, je tam všelico, co to ovplyvnuje. ale držím palce

surama
8. sep 2021

@azurova99 Do tej casti, ktoru vypisuje lekar nemozes nic pisat, ani opravovat. Mne lekar zle vypisal nazov zamestnavatela, tak som si zistovala ci to mozem opravit alebo nie a bolo mi povedane, ze v ziadnom pripade. Ze ked to bude potrebne ,tak radsej nanovo vybavit papier. Nakoniec z toho v pohode socialka vysla.

nafka0483
8. sep 2021

@azurova99 Tehotenske je davka, ktoru vyplaca socialna poistovna z nemocenskeho poistenia. Ak nesplnas prislusne podmienky a teda si si neodvadzala na nemocenske poistenie, tak samozrejme, ze nedostanes nic.