Tehotenský príspevok - rozhodnutie

saskatorok
7. júl 2021

Ahojte, hladam niekoho kto pracuje v Socialnej poistovni. Potrebujem poradit ohladne rozhodnutia, ktore mi prislo voci mojmu odvolaniu.

V skratke, 10/2018 som nastupila na MD, nasledne som bola na RD.
V 12/2020 som bola v praci jeden den.
V 4/2021 mi bol priznany narok na tehotensky prispevok.

Omylom mi vypocitali DVZ za 4 dni za 12/2020 namiesto jedneho dna cim mi vysiel nizsi DVZ ako som mala predtym. Voci tomu som sa odvolala a prislo mi rozhodnutie, ze sa mi vyhovuje a vypocitali mi vysku prispevku ale teraz z Predpokladaneho DVZ.

Uviedli, ze rozhodujucim obdobim pre vypocet je rok 2019.
No ja som pracovala ten jeden den 12/2020. Nemalo by to byt rozhodujuce obdobie?
Nejde mi do hlavy, ze prvy krat mi to pocitali za rok 2020( hoci za 4 dni namiesto jedneho) a zrazu uz je to rok 2019.
Dakujem za pomoc.

marpel
7. júl 2021

@zalka asi bude vedieť poradiť 🙃

saskatorok
autor
7. júl 2021

@marpel ja som predcasom s nou presne toto riesila, ked sme nevedeli kde sa stala chyba, lebo najprv mi uznali minimalnu vysku 🙈 Voci tomu som sa vlastne odvola, prislo sa na to ze bol zle registracne listy zaslane ci ci preto im system ukazoval 4 dni namiesto jedneho... no ciste psycho

marpel
7. júl 2021

@saskatorok aha 🙈, no možno bude vedieť poradiť aj teraz. Inú odborníčku nepoznám. 🙂

zalka
7. júl 2021

@saskatorok ideš posielať dalšie odvolanie?
Ako toto fakt neni moja šálka kávy ale premýšlam nebrali ten 1 den poistenie a následný návrat na RD ako ukončenie poistenia .. a vtedy sa ráta z roku predchádzajúcemu tj. tam by mi sedelo 2019 ... ale naozaj je to divné ...

saskatorok
autor
8. júl 2021

@zalka Hmmm mozem ti to poslat do spravy? Lebo to co pises tak sa tam spomina, kamoska pravnicka,,ktora jednym ockom na to pozrela, mi to podciarkla presne...

zalka
8. júl 2021

@saskatorok ale áno

zalka
8. júl 2021

@saskatorok ale áno