Ahojte, hladam niekoho kto pracuje v Socialnej poistovni. Potrebujem poradit ohladne rozhodnutia, ktore mi prislo voci mojmu odvolaniu.
V skratke, 10/2018 som nastupila na MD, nasledne som bola na RD.
V 12/2020 som bola v praci jeden den.
V 4/2021 mi bol priznany narok na tehotensky prispevok.
Omylom mi vypocitali DVZ za 4 dni za 12/2020 namiesto jedneho dna cim mi vysiel nizsi DVZ ako som mala predtym. Voci tomu som sa odvolala a prislo mi rozhodnutie, ze sa mi vyhovuje a vypocitali mi vysku prispevku ale teraz z Predpokladaneho DVZ.
Uviedli, ze rozhodujucim obdobim pre vypocet je rok 2019.
No ja som pracovala ten jeden den 12/2020. Nemalo by to byt rozhodujuce obdobie?
Nejde mi do hlavy, ze prvy krat mi to pocitali za rok 2020( hoci za 4 dni namiesto jedneho) a zrazu uz je to rok 2019.
Dakujem za pomoc.
@marpel ja som predcasom s nou presne toto riesila, ked sme nevedeli kde sa stala chyba, lebo najprv mi uznali minimalnu vysku 🙈 Voci tomu som sa vlastne odvola, prislo sa na to ze bol zle registracne listy zaslane ci ci preto im system ukazoval 4 dni namiesto jedneho... no ciste psycho
@saskatorok aha 🙈, no možno bude vedieť poradiť aj teraz. Inú odborníčku nepoznám. 🙂
@saskatorok ideš posielať dalšie odvolanie?
Ako toto fakt neni moja šálka kávy ale premýšlam nebrali ten 1 den poistenie a následný návrat na RD ako ukončenie poistenia .. a vtedy sa ráta z roku predchádzajúcemu tj. tam by mi sedelo 2019 ... ale naozaj je to divné ...
@zalka Hmmm mozem ti to poslat do spravy? Lebo to co pises tak sa tam spomina, kamoska pravnicka,,ktora jednym ockom na to pozrela, mi to podciarkla presne...
@saskatorok ale áno
@saskatorok ale áno
@zalka asi bude vedieť poradiť 🙃