Tehotenský príspevok a zamestnávateľ

6. feb 2024

Ked si vypytam tehotensky prispevok tak sa to zamestnavatel dozvie??? Oznamit tehu chcem len ked budem po genetickych testoch. Tak rozmyslam ci si mam o to ziadat kludne od 13. Tyzdna alebo pockat neskor.

Dakujem

basska_b
6. feb 2024

https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/tehotensky-prispevok-a-zamestnavatel-2/

Tu uz je taka tema. V mojom pripade kontaktovala SP zamestnavatela kvoli predpokladanemu vymeriavaciemu zakladu. Islo o retazovu matersku.. nemala som prijem za ten rok ani za ten predosly

autor
6. feb 2024

Aha oki dakujem. Tak si to poziadam az ked to poviem zamestnavatelovi 🙂 … a vyplatia to spatne

tamta
8. feb 2024

Skor ako v 13 týždni sa o to požiadať ani nedá (gyn by ti nemal skôr dat papiere k tomu), takže zbytočne sa tým vopred zapodievas. Ale ano, ked následne poziadas, dozvie sa to.

autor
8. feb 2024

@tamta ale ja neplanujem zamesznavatelovi oznamit v 13 tyzdni ale neskor 🙂

tamta
8. feb 2024

Aha zle som prečítala, prepáč

luciamiklova
4. júl 2024

@basska_b ospravedlňujem sa, že obnovujeme tému, ale prosím, keď kontaktovali zamestnávateľa na predpokladaný príjem kvôli tehotenskému (to už mám za sebou), potom znova pri nástupe na materskú, kontaktovali zamestnávateľa na predpokladaný príjem alebo počítali s tým, ktorý uviedol zamestnávateľ pri tehotenskom? Ďakujem 🙂

basska_b
6. júl 2024

@luciamiklova Hmmm... boli vtedy Vianoce a uctovnik so mnou nejako explicitne nekomunikoval, ze ci ho zasa kontaktovali. Ale uviedol im ten isty predpokladany prijem ako pri tehotenskom.