Tehotenské plus materské

15. nov 2022

Dobrý deň, chcem sa opýtať žien, ktoré poberajú materskú aj tehotenské. Nastúpila som na materskú 29.9.V októbri mi prišli na účet spoločne materská (za 2 dni) plus tehotenské. Tento mesiac mi prišla iba čisto materská za oktober. Keďže doteraz mi vždy prišlo tehotenské presne 15teho v mesiaci, asi došlo k nejakému omylu a budem si to musieť prezistit. Mala niektorá z vás podobnú skúsenosť? Počkali by ste do konca mesiaca ci náhodou ešte tehotenské nenabehne? Ďakujem.

veronikaszabova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
15. nov 2022

Ak si este neporodila, tak pockaj do konca mesiaca.

veronikaszabova
15. nov 2022

A neposlali ti to spolu?

marticka85po
15. nov 2022

Aj mne tak prislo minuleho roku ze prisla len materska okolo 15.dna v mesiaci a tehotenske prislo az koncom mesiaca

autor
15. nov 2022

@veronikaszabova práve to, že mi tehotenské neposlali vôbec za október.. Termín mam 21.11. teraz. Ale tým, že to vyplácajú spätne, čakám, že okrem toho októbrového, ktoré zatiaľ nemám teda, mi príde ešte aj alikvotna časť tehotenského za november vyplatená v decembri

autor
15. nov 2022

@marticka85po ďakujem

lilinka88
15. nov 2022

Predpokladám,že to bude kvôli termínu pôrodu, ak si mala v niekedy začiatkom novembra,tak sa čaká na pôrod a platba by mala ísť v druhom vyplatnom termine. Ak si rodila na Slovensku, systém si informáciu o dieťati dotiahne sám, ak v zahraničí,treba doniesť rodný list

petamich
15. nov 2022

@lilinka88 termin porodu 21.11. ale predsa nemoze ovplyvnit tehotenske za 10/2022 🤷‍♀️ za november mozno ale za oktober, to si veru nemyslim ale mozno som len naivna 🙂

autorka: podla mna to este poslu, mne to tiez prislo raz tak a raz tak 🙂 raz spolu a raz nie ale nic za to nedas, ked im zavolas

lilinka88
15. nov 2022

@petamich prečítala som si ten termín až keď som odpísala. Takyto termín by teoreticky nemal ovplyvniť výplatu, len termíny v prvej dekáde maju pozastavenú výplatu v prvom termíne. Ale tak nikde nie je napísané,že musí byť vyplatené 15teho, dávky idú mesiac pozadu,takže s najväčšou pravdepodobnosťou prídu koncom mesiaca

petamich
15. nov 2022

@lilinka88 niezeby som sa comukolvek cudovala 😅 chapem maju toho vela a obcas sa ta optimalizacia nemusi podarit a proste nespoja tie davky, tiez si myslim, ze to este pride

autor
15. nov 2022

@petamich
@lilinka88 baby, počkám do toho konca mesiaca, to už budem aj po pôrode určite a keď nič nepríde, budem im volať. Vďaka 🙂