Tehotenske, materská, rodičovská

11. sep 2023

Ahojte, stále mám TPP. 20.11.2023 mi končí RD. ale som znova tehotná, termín pôrodu mám 25.04.2024. Do pôvodnej práce som sa ale už nechcela vrátiť skrz kolektív. Čo mám robiť? Ísť na PN? Aby mi nedali vypoved? Budem mať vôbec nárok na tehotenské (to vlastne ani neviem ako to funguje, keďže pri prvom tehu som o tom ani nepočula). Budem mať nárok na materskú a následne rodičak? Vopred ďakujem za každú radu ♥️🙏

tahomi
11. sep 2023

Len pri PN rataj s tym, ze budes musiet sediet aj s dietatom doma mimo vychadzok. Vypoved ti nedaju, pokial normalne regulerne pisomne ohlasis, ze si tehotna.

lilinka88
11. sep 2023

o PN snáď rozhoduje lekár,nie ty,lebo nechceš dostať výpoveď. Tehotenstvo nie je diagnóza na PN

autor
12. sep 2023

@lilinka88 na PN pôjdem pretože som na rizikovom. To ťa nenapadlo že to môže byť jedna z príčin?

lilinka88
12. sep 2023

Ak je dôvod na PN, zvlášť rizikové tehotenstvo, tak sa snáď ani nebudeš pýtať čo máš robiť,ale je samozrejmé,že na tú PN nastúpiš. Ty píšeš vyslovene,čo máš robiť,aby ťa nevyhodili,ale bol ti zachovaný nárok na dávky,ale do práce sa vrátiť nechceš...

autor
12. sep 2023

@lilinka88 preto som sa pýtala či vôbec na niečo nárok budem mať... prepáč že som sa nevyjadrila správne.