Dobrý deň,
mohli by ste mi poradiť?
30.11. mi skončilo zamestnanie. 4.12. som nastúpila na PN do 31.1.
Od 1.2.som na úrade práce a pozerám dávku v nezamestnanosti.
V marci som zistila,že som tehotná. Predpokladaný termín pôrodu 4.10. budem mať nárok na tehotenské? Počula som o nejakej ochrannej lehote 6 mesiacov. Neviem či mi to ltt nejak vychádza.
A ak by som sa po dávke v nezamestnanosti zamestnala u iného zamestnávateľa 3 mesiace pred pôrodom budem naďalej poberať tehotenské ? A tiež sa mi už z nového zamestnania bude rátať materska alebo sa to nejak vylučuje?
Ďakujem veľmi pekne. Dávku v nezamestnanosti budem mať len do júla. Takže do toho pôrodu 4.10. potrebujem niečo poberať. Vyratala by som si to tak aby to vyšlo 6tyzdnov pred pôrodom a ešte tie 3 mesiace na výpočet materskej.
@lejla1337 ano tehotenske by si poberala aj ked budes pracovat a v novej praci musis mat min 90 dni neprerusovane aby sa ti z toho ratala materska
ano ak otehotnies do 6 mesiacov od ukoncenia PP a zaroven splnas podmienku 270 dni tak mas narok na tehotenske, matersku
a ak sa zamestnas a u noveho zamestnavatela odrobis 90 dni bez OCR/PN, tak materska sa bude pocitat z tohto pracovneho pomeru (pozor na ucelovost - odporucam nie presne 90 dni a nie zazracne skocit z minimalnej mzdy u predchadzajuceho zamestnavatela na 5-nasobok kvoli materskej, davaju si na to pozor)