Tehotenské a materské po ukončení pracovného pomeru v ochrannej lehote

oxxi
19. júl 2023

Prosím Vás tie čo ste žiadali o tehotenské a materské v ochrannej lehote po ukončení pracovného pomeru.
Tlačivá od gynekológa ste niesli osobne na sociálnu?
Hlavne má zaujíma, co vám lekár vypisoval do kolónky zamestnávateľ?
Písal aktuálny stav čiže nezamestnaný, alebo písal posledné zamestnanie z ktorého sa vám tehotenské a materské bude vypocitavat?
Prosím reálne skúsenosti. Vďaka

veronikaszabova
19. júl 2023

@oxxi nezamestnana, odniesla som rovno na socialku

oxxi
autor
19. júl 2023

@veronikaszabova ďakujem 🙂

lilinka88
19. júl 2023

@oxxi pokiaľ chceš žiadať z ochrannej lehoty,je nutné tam uviesť posledného zamestnávateľa. Ak ti ochranná lehota nevychádza,tak nepíšeš nič

veronikaszabova
19. júl 2023

@lilinka88 mne na soc.p dopisali nezamestnana (gynekolog nevedel, co napisat) - isla som z ochrannej lehoty

valeriakadarova
19. júl 2023

@oxxi píše sa tam posledný zamestnávateľ, volala som kvôli tomu na sociálku keďže som tiež nevedela čo tam napísať...

lilinka88
19. júl 2023

@veronikaszabova ok, tvoj prípad. Ja píšem ako to má byť

nana8989
19. júl 2023

Posledný zamestnávateľ.. Tiež som išla z OL..

oxxi
autor
19. júl 2023

@lilinka88 pracovný pomer som ukončila 24.05., len som nevedela ze už som v 3 týždni tehotenstva.
PP trval 10 rokov, len som ho ukončila po rodicovskej ale najprv som čerpala dovolenku.

oxxi
autor
19. júl 2023

@nana8989 nosili ste to na sociálnu?

oxxi
autor
19. júl 2023

@valeriakadarova nosili ste to na sociálnu? Lebo keď je človek zamestnaný tak to nosí zamestnávateľovi a takto neviem 🙈🙈🙈

lilinka88
19. júl 2023

@oxxi uvedieš posledného zamestnávateľa a zanesies si to sama na SP

oxxi
autor
19. júl 2023

@lilinka88 vďaka

valeriakadarova
19. júl 2023

@oxxi áno na SP som poslala, bola som v ochrannej lehote, keďže som už zamestnávateľa nemala tak mi to nemal kto potvrdiť, preto som aj SP volala ako vyplniť 🙂

nana8989
20. júl 2023

@oxxi žiadosť o tehotenské som naskenovala a poslala cez online formulár na stránke SP a žiadosť o materské som poslala poštou na pobočku SP 😊