Tehotenská dávka - prišlo vám už rozhodnutue?

marika987
23. apr 2021

Ahojte viete niekto ako to bude bližšie s tou dávkou prišlo vam uz rozhodnutie? A kedy asi čakať peniaze ďakujem za každú odpoveď

petamich
23. apr 2021

@marika987 na rozhodnutie ma socialna poistovna 60 dni, ak to stihnu spracovat prve tehotenske budu vyplacane v maji za april (vyplatne terminy su rozne, cca. okolo 15. a 25. ale ktovie ci pri tejto davke nebudu nejake ine) 🙂

marika987
autor
23. apr 2021

@petamich no aj ja si myslim ze to bude takto nejak tak uvidíme ďakujem za odpoveď

ivka21
23. apr 2021

Mne vraveli v nemocnici že to môže trvať dlho kľudne aj v lete jún júl že dačo príde. Také majú info. A však nevadí hlavne ze prídu.

mamusa34
23. apr 2021

Ja som len volala s pani so sociálky a ešte len tlačila moju žiadosť ale nic som sa nepýtala ale už pracovala na tom 🤷tak uvidime

alex5896
25. apr 2021

@mamusa34 ahoj prosímta ty si posielala žiadost o tehotenske aj s potvrdenim od lekara ? nie je niekde vzor ziadosti ?

petamich
25. apr 2021

@alex5896 no bez potvrdenia od lekara sa podat neda 🙂 je to male A5 potvrdenie, ktore bud posles postou/osobne alebo podas e-ziadost a tam sa pripaja fotka prvej strany toho potvrdenia, kde je vidno termin porodu a peciatka lekara

mamusa34
25. apr 2021

@alex5896 áno od lekára potvrdené elektricky

mamusa34
31. máj 2021

Nič neprišlo ,žiadne rozhodnutie 🤷asi nemám nárok
Aj keď mám odrobene posledné 3roky ..

petamich
31. máj 2021

@mamusa34 rozhodnutie pride tak ci tak - aj ked mas aj ked nemas narok, takze skor je to zrejme v stadiu spracovania, kedze na rozhodnutie maju 60 dni, pripadne tam skus zavolat, mozno je niekde zrada v procese 🙂

kazdopadne nejde len o odrobene roky, druhou podmienkou je aktivne NP - si stale zamestnana? SZCO? dobrovolne nemocensky poistena?

mamusa34
31. máj 2021

@petamich som nezamestnana. Ešte mi prišla podpora aj príde

petamich
31. máj 2021

@mamusa34 a kedy ti skoncil pracovny pomer? uz si bola tehotna = vztahuje sa na teba ochranna lehota? ak nie tak potom skutocne narok nemas

mamusa34
31. máj 2021

@petamich pred rokom v júni ..tak neviem 🤷 kolko je ochranná l..nebola som tehotná

luckalukas_1
31. máj 2021

@mamusa34 musis mat nemocenske poistenie, bez toho nemas narok ..v ktorom tt si? mozno to este stihas

mamusa34
31. máj 2021
luckalukas_1
31. máj 2021

@mamusa34 tak to si uz presvihla davno 😕 ..do 13tt si si mohla zaplatit dobrovolne nemocenske a patril by ti tehotensky prispevom, aj materska a vyssi rodicovsky

mamusa34
31. máj 2021

@luckalukas_1 no veru .keď ja sa v tom nevrtam moc ..myslela som že stačia roky odrobene 🤷no tak to mám za to .čo narobím

petamich
31. máj 2021

@mamusa34 jo ako pise Lucka - ochranna lehota je 8 mesiacov od ukoncenia pracovneho pomeru, to zial uz nestihas, takze v tomto pripade nie je narok na tehotenske a teda ani na tie ostatne spominane nesplnas narok (materska a vyssi rodicak)

bconkova
4. okt 2021

@petamich dobrý deň prosím vás som zamestnana od 2019 v júni 2021 som dostala výpoveď počas PN a v auguste som otehotnela mam nárok na tehotnsku dávku? Ci tam ochranná lehota asi ne plynie keďže mi skončil pracovný pomer v júni?

petamich
4. okt 2021

@bconkova nie zial nie, uz by ste museli byt tehotna v case ukoncenia PP

bconkova
4. okt 2021

@petamich ďakujem., už mi poradila jedna mamička ako by som mohla postupovať aby som mala nárok