Ahojre,
Chcem sa spýtať ako to je s tehotenskou davkou a materskou, oni sa vlastne daju určitý čas poberat súbežne,ano?
Pokiaľ správne viem, tehotenská dávka zaniká terninom pôrodu..totiz prave mi prisla prva materská,presne v ternine kedy mi chodieval príspevok na tehotenské,ale ten už nedošiel..rodila som 5.7. tak som bola v tom,ze tehotenské mám ešte dostať za mesiac jún + 4 dni v júli a že to,ze som sa dala vypísať na matersku tento príspevok neovplyvňuje.. mýlim sa ja, či pochybila sociálka? Mám počkať ore istotu do konca mesiaca, či niečo predsa len nepride,alebo to mám uz riešiť?
@henriett11 na tehotenskú dávku máš určite nárok ale napríklad mne to prišlo spolu, v júni som už začala poberať materskú a stále mám nárok aj na tehotenske. nemohlo to prísť aj tebe tak? Či prišla len presná suma koľko ma prísť materská?
@danielahamar je to tak naozaj? Lebo napríklad ja som bola pn a zároveň poberala tehotenské a dávka mi chodila spolu naraz v jednej sume. @henriett11 Ale tiež by som ešte počkala či nepríde neskôr lebo možno nestihli spracovať to ukončenie tehotenského a posunuli si to na druhý termín vyplácania.
@henriett11 určite to ešte dorovnajú za jún plus 4 dni júl,tá dávka ti patrí
Tehotenské začína od 13te týždňa tehotenstva do pôrodu a to musíš oznámiť sociálke že si porodila.a keďže tehotenské bolo schválené až od 1.4.tak ty musí prísť za 4 mesiace takze za jún ty muselo už prísť a v auguste dostaneš za 4dni v júli alebo to spoja s materskou
A materská začína 6tyzdnou pred termínom pôrodu
Takze sa kľudne môže stať že to pride spolu
Mne to tak chodilo
@izabela181 prisla mi len materska co sa tyka sumy
Okej, dakujem vám žienky, tak pockam do konca mesiaca či sa objavi aj aj tehotenské...zatial dosla suma len za materskú
@henriett11 tento mesiac presne tak isto prisla mi len materska za cely mesiac jun …. Predtym chodilo spolu … tak cakam ci pride v druhom termine …. Ja si myslim ze to je naschval keby nahodou porodis skor a maju to uz spracovane aby si nemusela vracat peniaze ….
@andula1988 nieže naschvál, je to tak proste nastavené. Ak je termín pôrodu v prvej polovici mesiaca, dávka väčšinou nejde v prvej platbe
@henriett11 mne napríklad prišlo tehotenské vo štvrtok a aj rodičovský (mám reťazovy pôrod)a pritom od 7.6 som na materskej a žiadna materská mi neprišla tak som teraz v pomykove vraj mi príde aj materská tento mesiac ekonómka vravela ale či už začínam pochybovať keď predtým materská chodila do toho 15 až 16 ..
@lilinka88 aj som myslela, ze je to tak …. Ja som sa len zle vyjadrila ….. 🙂
@henriett11 mne takisto, porodila som v termine, 7.7. Za maj prisla spolu materska aj tehotenske, za jun zatial iba materska a na tehotenske cakam, ci pride do konca mesiaca.
@m3no mala by prist, mam to podobne. Bola som sa informovat, ze system ich nepustil kedze datum porodu bol v 1 polovici mesiaca
Žienky, ešte tu trošku rozprudim tu konverzáciu 😀 kedy je akože ten druhý výplatny termín tehotenského? Lebo teda dosla mi len materská za mesiac jún a tehotenske mi za jún stále nedošlo🤷 Ešte mam čakať do konca týždňa, či?
@henriett11 a neprišlo ti to s materskou spolu? Chodí to ako jedna dávka
@henriett11 mne tiez prislo len materske ale tehotenske doposlali….. skus im zavolat
@lilinka88 neprislo..
@andula1988 a kedy ti to prislo prosim ta?
@henriett11 tak si zavolaj na pobočku pod ktorú patriš a povedia ti. V termíne ti pravdepodobne nešlo vyplatiť kvôli termínu pôrodu a možno pozabudli do druhej platby. Prípadne aj máš šekom,tak to chodí trochu neskôr
Maminky rodila som 18.7 a môj dotaz..Došla mi materska nemalo by mi dôjsť aj tehotenské za tech 18 dní 😊?
@mizsula pride zrejme v druhom termine alebo si skuste zavolat a oni doposlu ….
@henriett11 majú dva termíny na vyplácanie, ešte by som počkala a ak nepríde potom volala