Ahojte,chcem sa opytat ci niektore nemate viac info,je na td narok z dohody?
Od zaciatku roka mam dohodu do konca roka,do marca od zaciatku roka som mala zmluvu na pp,(tri mesiace),teraz od polky septembra mam opat pp na zmluvu dnes sme vypisovali papiere k tehotenskej davke a sestricka spominala,ze mala pacientky na dohodu,ktorim to neuznali.nejde mi o vysku ale celkovo na narok,lebo dni je dostatok🤷
@mogaa ano to mam,ved od zaciatku roka robim
@wejuska7910 a odvadzas z dohody NP?
@wejuska7910 dôležité je, či sú odvádzané odvody do SP, tzn. či je platené nemocenské. Ak áno, nie je dôvod na neschválenie. Či a koľko je platené si môžeš overiť na pobočke alebo cez elektronický účet poistenca ak máš el.občiansky. No aj keby to nevyjde, nezmeníš už nič, SP rozhodne…
@wejuska7910 no sestrička, predpokladám, že nemá informácie o dohode, z ktorej to bolo zamietnuté. Keďže to mohla byť dohoda bez odvodov alebo nejaký iný problém, pre ktorý to zamietli. Uvidíš keď príde rozhodnutie 😊 vždy sa dá odvolať, ak by sa ti niečo nezdalo.
@nikiki29 jasne dakujem a nevies prosim ta ci oni to nejak priemeruju?dohodu s tym pp?
@wejuska7910 toto žiaľ neviem ako prídu k tým sumám 😏 mne tvrdili, že to dopočítajú, ale ešte mi neprišlo rozhodnutie, tak kým neuvidím, radšej netvrdím a cielene som to ani nezisťovala, lebo ohľadom duom sa oni nejrsdi vyjadrujú vopred… a aby si mala vyššie ako základné tehotenské by si ale potrebovala priemer vyšší ako 1600€ 😊
@nikiki29 jasne chapem dakujem.vpohode ratam s tym ze to bude minimum,nevadi hlavne ze je narok nato
musíš mať splnenú podmienku 270dní nem.poistenia k 13 týždňu tehotenstva.....