Ahojte Múdre hlavy, Mám otázku ktorá je tažký orišeok. Všade je všetkého plno ale nikde nieje napísasný jeden príklad.
Otec chce ísť na materskú dovolenku s druhým dieťatkom.
Matka chce zostať a na rodičovskej dovovelnke. dieťatko bude mať presne 2 roky keď sa narodí druhé.
Všetky podmienky sú splnené. Avšak nastáva problém, nemožeme súčasne v jednej rodine poberať aj rodičovský aj materskú.
Ale tu nastáva zlom. Ak Otecko je s mamičkou rozvedený ( samozrejme nežijú spolu podľa papierov) a druhé dieťatko je zverené po dohode s matkou do starostlivosti otca? Týmto sa obchádza zákon ktorý zakazuje aby v jednej domácnosti sa poberal aj rodičovský aj materská. Máte s týmto nieto skúsenosti?
Može za týchto podmienok zostať matka s prvým na rodičovskej dovolenke a otecko začať poberať Materskú?
Ďakujem za všetky slušné odpovede a etickú stránku tejto témi prosím nekomentujte lebo veľa rodičom by to finančne pomohlo.
K otázke sa neviem vyjadriť, ale napadlo mi, nebolo by vám vhodnejšie aby otecko išiel na materskú so starším dieťatkom a matka s mladším dieťatkom? Tak môžete obaja naraz poberať materskú. 🤷♀️
@dajda459 za tie roky to uz maju urcite davno poriesene....
@veronikaszabova 🙉🙈 hm, dátum som si veru nevšimla 🤦♀️ len mi to tu naskočilo medzi aktuálnymi tak mi nenapadlo, pozrieť dátum.
Ahoj, ak si na FB, skús napísať Jozefovi Mihálovi, presnejšie Daňové a odvodové tipy Jozefa Mihála...