ahojte kocky, mam na vas otazocku, lebo nenasla som jednoznacnu odpoved ani v knihe od Mihala...Ak som SZCO 6 rokov, po celu dobu si platim odvody do socialky, termin porodu mam koniec juna 2020....od februara 2020 sa chystam zamestnat na vyssi prijem, aby som mala splnených tých 90 dni z dovodu vyssej materskej.
Vsetkemu tomuto rozumiem ako co treba nastavit, len poprosim vas je potrebne zrusit zivnost ku koncu januara, ak sa zamestnam od 1.2.2020, aby sa mi materska pocitala z prac. pomeru ? alebo staci ak zivnost zrusim pred nastupom na matersku ? cize subezne by som mala prac. pomer aj zivnost, ktoru by som pred nastupom na matersku zrusila, aby sa mi materska pocitala cisto len z prac. pomeru.....dakujem vam za odpovede 🙂
@evittam hladala som to aj v diskusiach ci je potrebne zivnost rusit hned alebo staci neskor len vsade pisu inak, preto sa pytam, aby som ziskala jednoznacnu odpoved 🙂
@nikusska89 Tak sa pýtaj uz v založených diskusiách. Zbytočne zakladás novu.
@nikusska89 Živnosť zrusit alebo prerusit stačí pred nástupom na MD.
@evittam dakujem ti 🙂
@nikusska89 ahojky manžel to tak presne robil ale musel si prerušiť živnosť zamestnať sa platiť si tých 90 dní aby mu materskú vypočítali z prác. Pomeru s vyššími odvodmi
@mishi147 a zivnost si najprv prerusil a tak sa zamestnal ? alebo mal subezne zivnost a prac. zmluvu a pred nastupom na matersku prerusil zivnost?
@nikusska89 áno Najskôr pozastavil min. Musí na pol roka to bolo 15.8 a 16.8uz bol zamestnaný na tri mesiace a od 15novembra ma materskú
suhlasim s @evittam. ja som na MD od jula a bola som na Mihalovej prednaske a presne som sa na toto pytala. Zivnost staci zrusit alebo pozastavit pred nastupom na MD. Ale ja som pre istotu zrusila hned ako som sa zamestnala, ale aj pre to ze som nechcela zbytocne platit odvody ked som ju uz nepotrebovala 🙂
dakujem vam za info kocky 🙂 no najjednoduchsie by bolo pre mna taktiez zrusit zivnost predtym ako pojdem na PP, len nebudem to moct takto spravit, lebo aspon mesiac a pol zivnost este budem musiet mat, preto ma to zaujimalo ci je to mozne 🙂 Ď. 🙂
@nikusska89 Zdravím riešim úplne rovnakú situáciu síce o pár rokov neskôr. Potrebujem mať živnosť otvorenú ešte mesiac, aj keď som už zamestaná. Ako to nakoniec dopadlo? Uznali to ? 🙂
@nikusska89 Vid uz zalozene diskusie.