Ahojte ženy,chcem sa opýtať je tu mamina ktorá poberá materské... Ja teraz vybavujeme iba prvý krát je to naše prvé bábätko ale ja mám zsco od apríla tak že rok neplatil ešte nič za odvody... lebo som volala aj na sociálnej poisťovne ale ma zaujíma či môžem ja alebo manžel ktoré je vyhovujúci ja alebo manžel manžel pracoval 5rokov a teraz nie skončila mu zmluva neviem kedy ale od rok 2023 môžete mi poradiť ďakujem pekne
Skús ešte raz
Ženy ja sa pýtam či je vyhovujúce maminke vybaviť materské keď ma zsco
Pisala som tak rýchlo 🙈
Tak ono je to predovšetkým szčo 🙈 ľudia skôr pochopia ak v texte budeš používať bodky aj čiarky.
Nadpis mas rodicovsky..potom spominas matersku..potom seba, szco..tak manzela..preto nechapeme, co chces a co znamena "vyhovujuce" ..ak si si neplatila ziadne odvody, aku matersku chces?
@sisa_s veď rodičovský príspevok a prídavok na dieťa nie?🙈 Či ako
Veď odvody nemám platiť viem že rok sa neplatí až po roku iba poistenie si platím dôveru
Otvor google a nastuduj si pojmy "materska a rodicovska"
Ak Tebe nevyjde materské, tak by si dostávala iba ten nižší rodičovský príspevok. Alebo teda môže ísť na materskú manžel (to neviem presne odkedy, ale určite až po pôrode), a Ty si budeš musieť poriešiť svoj status (pokračovať min. so zdravotnými odvodmi, alebo sa zamestnať apod)
@sisa_s nie teraz už nepracuje pracoval 5 rokov zmluva mu skončila minuly rok asi v októbri
Ty si od apríla szčo - to, že nemáš povinnosť prvý rok pri živnosti platiť si odvody do SP - máš len povinný minimálny zdravotný odvod predsa neznamená, že si tie odvody nebudeš platiť dobrovoľne - hlavne pokiaľ teda chceš nejaké dávky z poistenia . Alebo si si myslela, že ich ten prvý rok platí niekto za teba? Nie neplatí - pokiaľ už tehotná si a nemáš predchádzajúce dni potrebného poistenia - nemáš nárok ani na tehotenské a ani na materské. Odo dňa pôrodu môžeš požiadať o vyplácanie rodičovské príspevku a príspevku na dieža - rodičovský príspevok bude ten nižší. Manžel - podľa toho čo píšeš - nemá nárok na materské.
Bohuzial, neurobili ste si dieta do idealnej situacie a neviem, z coho budete zit, ked dostanes iba nizsi rodicovsky prispevok a pridavok na dieta...
Mne nejde o peniaze ale veľmi pekne ďakujem rodičovský príspevok budem poberať ja
Precitaj si to po sebe este raz...