Dobry den zienky, prosim poradte mi.
Syn bude mat v july 3 roky, cize vtedy skonci aj rodicak. Predtym som taktiez samozrejme poberala Matersku. Mam sa hlasit na urad prace, 3 roky po zacati odoberania materskej, alebo az po skonceni rodicaku?
dakujem zienky, dovody ma kazdy asi individualne.. nie neplanujem nastupit do zamestnania, planujem vyuzit moznost cerpat 6 mesiacov, pokial viem, davku v mezamestnanosti. kazdopadne PP mi trva, mam dat vypoved hned na druhy den po synovych narodeninach, a takisto HNED v ten den sa ist registrovat na urad? alebo to mozem do 10 dni od vypovede?
DAKUJEEEM VAM vsetkym za ochotu mi tomuto porozumiet 🙏
Po skončení rodicaku keď dovŕši 3 roky zároveň nahlásiť kde dieťa bude
@h2 ja rozmýšľam, či by ženy tu tolerovali mať doma takú lemru za partnera. Tu sa kiluje chlap vo zarába 800 eur, ale žena čo úmyselne nepracuje je ok. Ťa už nemusí život rodinu
@zmrzlinka2021 predstav si aj ja som to tak urobila. V septembri nastúpil do škôlky vkuse takmer do leta bol chorý šla som sa zblázniť z toho neviem či by mi v práci tolerovali tak časté Očr.Poberala som pol roka najvyššiu podporu. Môj partner je SZČO bol rád že nemusel trčať doma so synom kým ja by som pracovala. Takže najhoršie obdobie skolkarskych soplov som prečkala na podpore. Po skončení podpory v júni som si našla prácu nastúpila v auguste a pracujem doteraz. Som preto Lemra ??? Nie len niesom blbá
@gulabo ani neváhaj keď môžu iste skupiny obyvateľstva celé roky zneužívať soc. systém môžme aj my si takto pomôcť. Ja pracujem v kuse od mojich 18r. okrem času keď som bola na materskej a rodicaku. V jednej firme odpracovaných 16 rokov. Tak mi je srdečne jedno čo si kto o mne myslí.
na ÚP sa treba hlásiť do 7 dní od skončenia PP,inak si budeš musieť doplácať odvody
@gulabo ahoj, ešte ti dám dodatok. Musím si ho sama overiť lepšie, ale teda ja to plánujem takto:
Moja dovŕši 25. v mesiaci 3 roky. Keď v daný mesiac dostaneš aj príspevok aj si dáš preplatiť dovolenku, nevyjde ti to na max.prispevok z UP. Je lepšie mať len čisto preplatenu dovolenku, z ktorej sa ti vypocitava základ. Teda ja si vycerpam dovolenku, v danom mesiaci a v novom si vezmem ešte pár dní a ostatok dám preplatiť.
Skús si to pohľadať, aby si sa zbytočne neošidila
@bororka ahoj, dakujem 🙂
spominala si mi v poslednom komentari, aby som si davala pozor na cerpanie RD, zaroven dovolenku asi jeden den, zaroven evidovanie na urade prace nasledne, vsetko to prebehne v jednom mesiaci, a teda ze je tam rizoko znizenia vymeriavacieho zakladu v tomto pripade... uz si si tym presla? ja to budem riesit az pacas jula... 🙂
@gulabo PP ti skončil tiež keď sa chceš ísť po skončení RD evidovať na ÚP? Inak stačí až v júli keď dovŕši tri roky. Len rozmýšľam, že ak si mala nárok na MD či si nemala nárok aj na podporu po skončení PP. Tú bolo treba čerpať do 2 rokov od ukončenia PP - teraz už bude neskoro aj keby v tom čase nárok bol.