baby moj syn ma astmu a caste respiracne infetky este sa nas to netyka ma rok a pol ale chcem sa poradit ja si myslim ze by som mala narok na predlzenu matersku pri dcerke to kedysi tak bolo viete mi poradit ci je to stale tak?sak tie veci sa stale menia..
@tanyja no ja nevem pri dcere som to mala normalnej sume lebo neviem si dost predstavit chodit snim po lieceniach ked robim v bille a tam to bolo tak ze aj v40 tkach teplotach som musela robit je pravda ze som popri tej predlzenej materskej robila ale to som musela kedze katka musela prestat chodit do skolky a ja som nemala z coho zit kupovat drahe lieky teraz by som vsak s malym ostala doma nasi mi pomahali pri malej ked som makala a pak plakala cele noci ze nemozem byt pri nej ked to potrebuje nemyslim ze by som ju tu predlzenu md zneuzivala ale vtedy som nemala na vyber
@kaciatko1909 nemyslella som teba, že zneužívaš, myslela som všeobecne, že mnohé ženy to zneužívajú
teraz sa proste menili zákony, preto si to treba overiť, ale na predĺženú rodičovskú môžeš ísť a že je to roztabuľkované, kamarátka je na predĺženej a ona mi toto vravela 😉
@tanyja no sak uvidime teraz ostanem s malym tak dlho ako to pojde viem ako je dolezite mat ma pri sebe ked mu byva takto zle☹
@kaciatko1909 nič príjemné takéto zdravotné záležitosti, ja som rada, že je môj malý zdravý po tom všetkom a už teraz hľadám prácu, no zatiaľ nič, rodičovský mám do októbra
drzim palce
@tanyja
Ahoj moja dcerka to ma a na zaklade imunodefektov (ktore tie mame) mi rodicak predlzili,,,s tym, ze musime chodit kazdy rok na urad a predkladat potvrdenie od lekara,,,kazdy rok sa to prehodnocuje,,,,
Mne schvalili predlzenie vo februari a uz v auguste musim predlozit dalsiu ziadost co sa mi zda kratka doba, kazdy to dostava aspon na rok.Mala ma astmu ,poruchu imunity, uz od septembra stale kasle, momentalne sa mame zle. Do skolky nechodime ani ja do roboty.
@kaciatko1909 doktorka ťa môže odporučiť na predĺženú rodičovskú dovolenku alebo ty si môžeš požiadať a podľa toho ti aj potom vypočítajú sumu rodičáku, od nového roku (neviem či už platí) má byť nový zákon, že matka na predĺženom rodičáku nesmie robiť , ale treba si to overiť a zistiť ako to presne je, teraz veľa žien doslovne zneužíva predĺžený rodičák a zároveň aj robí, čo je podľa mňa na hlavu - keď má dieťa zdravotné problémy a preto je s ním matka na rodičáku, tak nemá čo chodiť do roboty, ale starať sa o dieťa 😉