Ahojte potrebovala by som pomoc, lebo tomu veľmi nerozumiem. Nastúpila som na strednú školu, ale keďže som otehotnela tak som si dala individuálne štúdium. Teraz som už vo 4 ročníku, a dozvedela som sa. Že mám nárok na nejakých 200€ mesačne keďže som stále študentka, len s dieťaťom. No neviem že či ozaj mám na to nárok. Mohli by sme mi to vysvetliť, ako to ozaj je?
@mina0202 dieťa už je na svete? V tom prípade je to bezpredmetné. Je to príspevok pre tehotné študentky denného štúdia (aj individuálneho) od 18 rokov, ktoré nemajú nárok na tehotenské vyplácané zo SP, a ktorý sa poberá od ukončeného 13tt do mesiaca, v ktorom porodíš. Spätne sa o tehotenské štipendium žiadať nedá.
Ked si otehotnela pri nastupe na strednu skolu a teraz si v stvrtom rocniku, ma dieta cez tri roky, nie? Zvlastne je to napisane, aky prispevok vlastne ziadas? Kedze uz nie si tehotna?
@anjelicek26 tak väčšina si prečíta A - mám nárok a už ich nezaujíma B - či vlastne spĺňam podmienky.
@anjelicek26
@alenah31
September 2022 pisala, ze mala ma 2 roky 🙂
@veronikaszabova tak sa vlastne nemáme o čom baviť🙂
@anjelicek26 bude mať v auguste 3
@veronikaszabova veď mala narodila sa v roku 2020
@mina0202 tak aky chces prispevok, ked dieta uz je davno narodene?
@veronikaszabova prosím Vás, takže žiadosť o študenské štipendium treba dať ked je študentka v 13 týždniTT? či v 27tt...