založila som túto otázku preto, že ma zaujima názor vás všetkých.
bolo by dobré ak by sa každý vedel vyjadriť bez emócií jednou - dvoma vetami, kde dá najavo svoj súhlas, alebo nesúhlas.
ja som za jednotný RP aby sa zmazali rozdiely madzi mamičkami na RD. nesúhlasím aby niektoré mamičky od 1.1.2011 poberali viac 256eur a iné menej 190eur.
moj nazor je ze temu treba zamknut kedze sa o danej problematike diskutuje v dvoch temach a aj tam sa da vyjadrit nazor bez emocii...ale to je moj nazor neviem ci bude zhodny s adminmi 😀
takisto som za jednotny pre vsetkych
dieta ma kazde jedno narok na rovnaku starostlivost, kupujeme mu kazda za rovnako plienky, hracky, potreby....su to peniaze pre dieta a nie pre matky aby si prilepsili do domacnosti ci znackove handry na seba....
a povazujem za totalnu diskriminaciu to co peticny vybor dosiahol, 3 skupiny matiek...bravo lepsie to ani byt nemohlo
tiez som proti 😠
Ja som proti jednotnemu prispevku. Mamicka, ktora pracovala a odvadzala odvody, ma podla mna narok na zvyseny rodicovsky. Ved roky sa jej z platu stahovali peniaze do poistovni, tak mi to pride celkom logicke, ze sa to niekde prejavi.
PS: Podla mna je tato otazka aj tak zbytocna, tie mamicky, ktore maju narok na zvyseny RP, budu proti jednotnemu, tie mamicky, ktore nemaju narok na zvyseny, budu za jednotny RP...
Ahoj ja jednoznačne za nie som lebo niektoré si odrobili a šli na materskú a iné neirobia len deti rodia a robotu si ani nehladajú a prečo by sme mali sotávať rovnako............? Je fakt že neiktoré si v dnešnej dobe robotu nájsť nevedia to je jedna vec a druhá iné si ani nehladajú len rodia a rodia.................určite vieš ako to myslím ale nie je to spravodlivé aby sme dostávali rovnako všetky myslím že by to malo byť rozdielne tie čo idú na MD z roboty by mali dostávať inú sumu, tie čo sú na materskej a pretým boli nezamestnané ale snažili sa robotu si hladať by mali dostať inú sumu a najnižšiu by som dala tým čo len deti robiť a rodiť vediať a priživujú sa na úkor štátu a to že majú xyz detí len z toho tažia...........
tyli, ja suhlasim... ale.. mali by si uz konecne urcit, ci je to prispevok na dieta, alebo matku.. pretoze raz tvrdia jedno, potom druhe... ak sa citia mamicky dotknute tym, ze od buduceho roku nebudu mat narok na zvyseny rodicovsky, ako sa mame citit my, mamicky dvoj -troj- a inych "iciek", ked za starostlivost o viac deti mame narok len na jeden prispevok... mozete namietat, ze to iste sa tyka mamiciek, co maju deticky kratko po sebe.. cisto teoreticky ano.. lenze ich deticky mozu po sebe podedit skoro celu vybavu, vratane kocika.. my musime kupovat vsetko viacnasobne.. Ale nech to uz dopadne akokolvek.. drzim protestujucim mamickam palce.. mna sa ziaden rodicovsky netyka.. vdaka rozhodnutiu minulej vlady mamicky, ktorym sa narodili deti od 1.1.2009 po navrate do prace stracaju nan narok..
za jednotny
ale tazko sa tu diskutuje s ludmi, ktori ani nevedia rozdiel medzi materskou a rodicovskou ... treba tu aj zakladne pojmy vysvetlit niektorym, lebo potom trepu dve na tri
nie su len take ktore si nehladaju robotu a rodia, ja som otehotnela na vysokej skole a tým padom aj ja dostavam 164 eur a nie je to preto, že som robit nechcela.
aj ja som odvadzala dane,a nevyšlo mi na vyšši RP len preto lebo mi chybalo nejakych 7dni. Ja som za jednotny RP.
Blba otazka nakolko vacsine sa zvysi a mensine sa znizi... kde je potom ta uspora financii? ...cele riesenie je vsak uplne nesystemove a babam co sa dali na vyjednavanie velka vdaka, no vysledny efekt je len latanie uplne zleho systemu co robi este vacsi chaos 😠 !!!!
Ja osobne som za dve vysky prispevku ..lebo je to ovela spravodlivejsie, preco ja co som roky do rozpoctu odvadzala nemale peniaze mam byt rovnocenna s clovekom co vyhody len vyuzival a neplatil nic? ...je to velmi... ale velmi nespravodlive a nefer... a nemozem obhajit ani tie zeny co otehotneli na vyske a hoci by aj chceli pracovat ale rovno nabehli na system poberania.. ja by som tiez najradsej brala zalozit si rodinu hned po vyske, ale povedala som si ze je potrebne aspon 2 roky robit, aj kvoli sebe a lepsiemu startu,,, bohuzial stane sa ze zena na vyske otehotnie aj neplanovane, ale to na veci nic nemeni..
som za jednotny RP ja som tiez nato doplatila kedysi podobne ako mirocka som otehotnela na VS a teraz akoze co sa horsie staram o svoje dieta ako tie co robili? mozno aj stokrat lepsie je to nespravodlive ked matkam ktore nesthli pred materskou pracovat maju mensie davky na dieta ved je to chore kazde dieta potrebuje rovnako alebo nie? samozrejme co sa tyka romskych spoluobcanov tak to by som asi mala iny meter lebo oni fakt robit nechcu a deti rodia od 15tich rokov a poriadne sa o ne nestaraju
ja som proti, robila som 10 rokov a kolke nerobili ani den, tak nech daju pracujucim 256 a ostatným 190. je to nefér 😠
su tu 2 temy o tom, co je myslím dost...teraz otazka kto je za jednotny...no nech niekto da este otazku kto je za rozdielny ,dalsi nech da otazku , komu je to jedno.. 😅
som za jednotný príspevok
rozdiel medzi zamestnanou a nezamestnanou mamičkou je predsa v materskej - rodičák by s tym nemal mať nič spoločné. každe dieťa potrebuje rovnako - chore ešte viacej ako zdravé s tym všetci suhlasia - či niektore potrebuje 256 a ine len 164??? 😖
čí za, alebo proti?
Celé je to na hlavu, rozdeluje mamicky, zákony robí štát, preto je zodpovedný on, to že si budu mamičky vykrikovať jedny druhým nemá podla mna zmysel, problem treba hladat inde.
som za jednotny RP
ja som tiez za 😉
Ja Ja Ja som za jednotny prispevok, pre všetkych rovnako. Ak niekto planoval dieta mal si našetrit, ak sa niekomu pritrafilo mal by mu pomoct štat. Ja by som sla hned na straj a dokonca by som nasla aj zopar podpisov za jednotny RP. Materska a rodicovsky prispevok je niečo ine ale to si malokto prizna
som za jednotny RP hoci sucasne poberam 256 eur. Platenie odvodov sa odraza na materskej...RP je nieco ine...ten ma byt podla mna pre vsetych rovnaky
Som za jednotný RP, je to štátna sociálna dávka, tak neviem, čo sa tu naťahujú o to, kedysi bolo len jednotný a nikto sa nesťažoval, teraz ked zachutila aj vyššia suma, tak už su za jej ponechanie. Nemali by sa robiť rozdiely v štátnych dávkach. Na to je materská.
rodicak by mal byt jednotny... zaroven by som teda uvitala moznost, ktoru pani tomanova zrusila, a to moznost pracovat bez toho, aby mi zobrali rodicak a aby som musela davat dieta do jasiel alebo opatrovatelke na zivnosti...
Jednoznačne som proti! Niekto si odvody platil, a má to byť aj odzrkadlené!
Ale som za, aby bolo ostatným mamičkám pridané min. na 190 €.
Zrazu vás je tu toľko, čo ste za.... normálne to nechápem... prečo ste teda aj vy ostatné nešli štrajkovať, aby tých mamičiek, ktoré to všetko organizujú bolo viac a tým pádom, by bola aj väčšia sila viac vybaviť!
som za jednotný RP, hoci aj vo výške 190eur.... vždy lepšie ako 164... romka nie som... 😝 😝 😝
tieto otázky sa mi strašne páčia.....prečo má byť jedno dieťa zvýhodňované pred druhým......a používať rómsky argument je už naozaj smiešne.....nech mi jedna mamička čo si platí odvody....ukáže na výplatnej páske....kde jej sťahujú odvody na materskú.....za to že oni pracovali ich dieťa potrebuje 256 euro.....a dieťa tých čo nepracovali potrebuje 164.....ja som za zjednotenie
ja som neni za jednotny RP!
Cely zivot makam za min.mzdu..!
12 rokov som pracovala ako kucharka v materskej skolke,samozrejmne za ubohych 360e v hrubom.Je to praca ktoru milujem...s laskou som sa starala o deticky,i ked len pocas toho ako chodievali papat.Co je v tejto pokaslanej republike spravodlive mile mamicky???Preco sa napr.stale rozpravalo ze ucitelia maju nizke platy!!!a co my???ostatni co sa tak isto starame o deticky???Ako napr.pani kucharky a p.upratovacky...Ja mam matersku len 190e a co mam robit???Som preto menej clovek, ako ta mamina co ma 500e matersku?Kazdy nema to stastie ze moze vystudovat a mat skvele miesto a vysoky plat!
Ja mam tri deti...16,14 a teraz 3mes.dcerku.Dlhe roky som po nej tuzila a cakala kedy pride lepsia doba...Pol roka som si preratavala,financie..matersku a RP,ci mi to vyde alebo nie a uvazovala a prehovarala manzela..aby sme si urobili konecne dcerku.Ratala som s 256e!!!lebo mame tiez financne zavazky....uvery.A take 16,14 rocne deti aj ziedia a tiez sa potrebuju satit a platit skolu!My musime zit patclenna rodina za 690e..a s toho zaplatit aj seky atd...Kazdy treti tyzden placem ze nam na chleba!
Takze mne osobne neni jedno ci budem mat 190e alebo 256e!!!
vsetci co su proti jednotnemu RP z dovodu, ze niekto pracoval a nie, tak by som chcela upozornit napr. aj na skupinu studentov.
rodit budem po skonceni skoly, cize uz mozno ako ing. a uraza ma, ked ma niekto radi do rovnakej kategorie ako nepracujucich, lebo je rozdiel byt nezamestnany a byt student.
a podla mna by aj student mal dostavat aspon nejaku matersku, vsak som studovala, aby som viac zarabala- nielen mne, ale aj statu. svoj dlh si splatim.
prepacte ak pisem trosku odveci, ale mam pocit, ze to nikto neberie do uvahy.
inak v zasade mi momentalne rozdelenie RP nevadi, skor mi tiez vadi, ze zas sa na zmene nabalia len romovia. 😒
ja som za jednotný RP. prečo by mali jedny dostať viac ako druhí. radšej by mohli materskú predlžiť na jeden rok a zvýšiť prídavky na dieťa.
Žienky - poďme sa venovať deťom, pretože mi to tu neporiešime 😉 😉 😉 😉
Som za zvýšenie a predlženie materských dávok podľa odvodov a som za jednotný RP od 2 rokov dieťaťa - vtedy sa dá uvažovať aj o zamestnaní sa a jasličkách
mne sa platenie odvodov neodraza ani na materskej kedze je zvrchu ohranicena - keby dostanem matersku realne vo vyske 55% mojho platu tak beriem - ale ja ju nedostanem ani vo vyske odvodov ktore odvadzam kazdy mesiac statu - v poctate platim kazdy mesiac prispevky na nezamestnanych, na mamicky ktore nikdy nepracovali, ale ked potrebujem naspat aspon z casti to co som statu dala tak nedostanem ani len 55% mojho platu, ale len 55% z 1.5 nasobku priemernej mzdy predchadzajuceho roku - toto sa mne zda vrcholne nespravodlive...
co sa tyka rodicovskeho prispevku - tam som asi za jednotny ale len pod podmienkou ze sa upravi vyska materskeho prispevku ktory tym bude realne odrazat to, kolko som zarobila pred materskou.... Ak to dalej zostane obmedzene smerom nahor tak som za rozdielny - a nie za rozdiel 60 euro ale omnoho vyssi...
prepacte dievcata ktore ste otehotneli na vyske , pripadne hned po skole - aj ja by som chcela ... ale kedze rozmyslam tak som si najskor nasporila a az potom sa rozhodla mat dieta - vy ste sa rozhodli ze do toho pojdete bez zazemia , tak prevezmite zodpovednost aspon za svoje rozhodnutie a uvedomte si ze mamicky ktore pracovali uz nieco tomuto statu dali, pripadne obetovali svoje tuzby ktore mali na vyske, lebo pristupovali k materstvu zodpovedne - preto maju mat aj narok na vyssi prispevok od statu ako vy...( obycajne su na rozdiel od vas ktore byvate v roznych podnajmoch a podobne zatazene aj hypotekou a inymi nakladmi ktore vyplyvaju z normalneho planovania si rodicovstva... cize ich mesacne naklady na zivot su radovo vyssie ako vase...)
ja som proti , ale to len kvoli romskej populacii . keby oni mali iný meter,tak mi 190e pre všetkých ostatných nevadi