Staršia dcéra bude mať v januári 3 roky a čakáme ďalšie dieťa

natdomi
9. okt 2023

Ahojte, idem sa opýtať mala má 2,5 roka v januári 3 roky ako je to potom keď v Máji čakáme ďalšie tie 2 mesiace vlastne pôjdem na úrad prace kým nastúpim na materskú ? Neviem vôbec ako to funguje chcem sa ísť spýtať ale kde na sociálne alebo na úrad prace?

janka_266
9. okt 2023

@natdomi ste zamestnaná? Máte nárok na matersku?

mmoonna
9. okt 2023

@natdomi ja som bola medzi tým na predĺženom neplatenom rodicaku

natdomi
autor
9. okt 2023

@mmoonna no to budem asi aj ja lebo som nikde nerobila hneď zo školy som mala malú.

natdomi
autor
9. okt 2023

@janka_266 nie nie som.

natdomi
autor
18. okt 2023

@mmoonna prosím vás vedeli by ste mi o tom viac napísať na úrade prace vám dali papier a potom na zdravotnej ste ho boli zaniesť a nič ste neplatili oni platili všetko za vás ? A poto keď sa vám narodilo 2 tak ste išli na rd ?

mmoonna
18. okt 2023

@natdomi ja si to už presne nepamätám. Mne sa zdá,že som išla na úrad zahlasit,kto sa bude starať o dieťa, ktoré dovŕšili 3 roky. Potom som šla na zdravotku,tam som nahlásila,že chcem ísť na predĺžený RD.

veronikaszabova
18. okt 2023

@natdomi ked mala dovrsi 3r, pojdes na UPSVAR - nahlasis, kde sa bude mala nachadzat ( ci ju budes mat v skolke, alebo bude doma).
Potom zdr.poistovna - nahlasis sa ako osoba starajuca sa o dieta do 6r, v tom pripade vsak mala moze byt v skolke len na 4h denne. Ziadny papier z upsvar nepotrebujes