Starostlivosť o dieťa po 3 rokoch a ďalšie tehotenstvo. Ako vyplniť správne papiere?

lenjaaon
27. sep 2018

Ahojte, potrebovala by som poradit, dcerka mala 3 roky, a tym mi koncil rodicovsky prispevok. Dnes mi prisiel papier s uradu Oznamenie o starostlivosti o dieta ktore dosiahlo 3 roky. Je to zrejme kvoli rodinnym pridavkom. Mala mi chodi na 4 hodiny do skolky, potom som s nou doma ja. Nepracujem. Zdravotnu mi plati stat, s dovodu, ze kedze chodi len na pol dna, berie sa to tak ze sastaram o dieta do 6 rokov. V novembri cakam druhe babatko. Chcela by som sa spytat ako vyplnit to tlacivo v tomto pripade, mam uviest aj skolku aj seba? A ako je to s rodinnymi pridavkami, v pripade ze od novembra budem znovu na rodicaku? Dakujem za odpovede

maria584
27. sep 2018

@lenjaaon rodinné prídavky ti budú chodiť stále. Kedy mala dcéra tri roky?
Ten papier oznámenie o starostlivosti vyplnis tam len materskú školu.
Ty si si vybavovala oficiálne na úrade predĺžený rodičovský?

9lf9
27. sep 2018

to je len ´´formalny´´ papier kde vyplnis ze mala je v skolke neriesi sa na kolko a je to, nic sa neriesie ani to ze si na zdravotke nahlasena to nema na to vplyv...bez papiera nebudu chodit pridavky

lenjaaon
autor
27. sep 2018

@maria584
Dakujem.
23. Septembra mala tri roky. Mala chodi do skolky od zaciatku septembra. Dala som malu na 4 hodiny do skolky a nejak to neplanujem menit, kedze aj p. riaditelka vravela ze v pripade ze teda budem doma s druhym babom, tak mi cely den zrejme neuznaju, kedze je aj vela deticiek v skolke... nie nepodala. Teraz to budem mat tak vlastne ze v oktobri dostanem posledny rodicovsky prispevok za september, v novembri sa mi narodi druha dcerka...a potom budem podavat ziadost o rodicovsky na tu...

lenjaaon
autor
27. sep 2018

@9lf9 dakujem

maria584
27. sep 2018

@lenjaaon len si zisti presne či a kde sa máš nahlásiť v tom období od 24.9. do dňa pôrodu.

ayfer
27. sep 2018

A tú neplatenú predĺženú si do vybavovala v zdravotnej poisťovni ?

evittam
27. sep 2018

@maria584 Ved je nahlásená na ZP ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov. Nič viac netreba.