Sťahujeme sa do Holandska a čakáme ďalšie bábo

monkabonka
24. feb 2012

Ahojte. Ak by mi niekto mohol pomoct bola by som velmi vdacna. Momentalne som doma s 15 mesacnou dcerou a cakame dalsie babo. Moj partner dostal pracu v Holandsku a ja neviem co teraz. Chceli by sme ist s nim ale neviem ci v holandsku ja budem mat narok na hociaku davku kym som na materskej a ked sa nam narodi druhe babo. Alebo by som mala narok iba na tie slovenske veci ako rodinny prispevok a rodicovsky ako doteraz aj keby som zila v Holandsku? Ak nahodou niekto vie nejaku informaciu o tom prosim dajte mi vediet. Dakujem

ikke
24. feb 2012

@monkabonka v holandsku davky pre matky neexistuju, rozhodne nie, ak ma tvoj manzel/partner prijem. mozte dostat prispevky na deti, no je to menej nez rodicovsky prispevok zo slovenska.
ci mas narok na veci zo slovenska, ked zijes mimo SK neviem, na nieco myslim ze ano, ak si nechas trvaly pobyt na slovensku (v NL neexistuje trvaly a prechodny pobyt, je proste iba pobyt, pre slovenske urady mozes povedat, ze v NL mas iba prechodny pobyt). pripadne peniaze zo slovenska ale asi budete musiet uviest v danovom priznani v holandsku.

monkabonka
autor
1. mar 2012

dakujem za info....