Sťahovanie, škôlka a predĺženie rodičovského príspevku

18. máj 2024

Syna mi zobrali do štátnej MŠ keď mal 2r8m. Tento mesiac sa sťahujeme do iného mesta, teda tam chodí posledný mesiac. V meste kde sa sťahujeme, budeme mať čoskoro aj trvalý pobyt. Syna sme tu teda prihlásili do spadovej škôlky podľa pobytu aj do iných v okolí. Problém je, že je to mesto, kde je problém s miestami v mš a keďže v septembri pri nástupe bude mať len 3r5m, riaditeľky v školkach kde sme dávali prihlásky sa tvárili, tak ze môžem zabudnúť, že sa mu v jeho veku tento šk.rok ujde miesto. Moja otázka znie. Budem mať nárok na ten predĺžený rodičak od septembra keď mi ho nevezmu nikde do škôlky? Aj keď v podstate do štátnej škôlky už chodil ale odhlásili sme ho kvôli tomu sťahovaniu...

zuzanockamt
18. máj 2024

A aká vzdoalenosť je medzi MŠ, kde chodil a novým bydliskom?

autor
18. máj 2024

@zuzanockamt cca 300 km 🙂 keby sa dalo, zostal by určite tam...

bublinka1426
18. máj 2024

DUFAM ZE TAKETO PRUPADY STAT NEBUDE PREPLACAT
podme sa vsetci stahovat a mysliet na dotacie

ptvw
18. máj 2024

@bublinka1426 ty si normálna? Určite sa sťahovali 300km kvôli predlzenemu rodicaku 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

bublinka1426
18. máj 2024

@ptvw si ma zjavne nepochopila. preco by mal stat preplacat ked sa rozhodliz menit byvanie a skolka nema kapacity? nechytaj sa za hlavu. bude ta velmi boleti.

bublinka1426
18. máj 2024

keby sa dalo, vsetko by sa dalo podme sa vsetci stahovat a cakat ze stat bude dojna krava a 300km?? :D ...to prepac keby akceptovali kazdemu tak, ....

bublinka1426
18. máj 2024

@ptvw btw hlava lapacka, stat ani zdaleka nezaujima, ze sa niekto odstahuje a nema kam umiestnit dieta.

autor
18. máj 2024

@bublinka1426 sprostá hus zagaga, určite sa sťahujem cez pol republiky kvôli rodičaku 🙄Mali sme ešte na výber zostať v hladovej doline kde nie je poriadna robota ani pre chlapa a poberať sociálne dávky. Ja tu pracujem do posledného dňa kedy sa sťahujeme a veľmi dúfam, že si rýchlo nájdem robotu aj potom. No keď dovtedy budem mat nárok na predĺženie RP, prečo by som to nevyužila. Tento štát financuje kadejaké blbosti, kľudne môže aj toto. A teba nech aj roztrhne. Pekný deň ti ešte prajem.

bublinka1426
18. máj 2024

mna nezortrhne, len kebyze o toto ziada kazda druha....

poznam ludi z hladovej doliny, co zial kazdy den dochadzaju do mesta a makaju.
dieta v skolke, oni v praci. maka muz aj zena,....a dieta v skolke.

praca sa hlada vacsinou dopredu, aspon tak si myslim, lebo to je totalne logicke. ak sa chces dakam stahovat, ze mas dopredu pracu. s tym ze mas byvanie iste....

tento stat ano financuje blbosti ale keby kazdemu mal zohladnovat jeho zivotny pribeh od narodenia - az po smrt, no dakujem pekne,..
to su Vase rozhonutia sa stahovat...A nik nemoze za to ze ziojete dakde v Hladovej doline., takych je mnoho,,

a isli ste zjavne dakam kde je plnka na skolku, to asi nie je moc rozumne, resp. ziadali ste do viac skolok ci len do spadovej?

este raz podotykam, stat sa nestara o nase rozodnutia a osudy,...to je na vas...

pekny den ay Tebe.

zuzanockamt
18. máj 2024

A to sa sťahujete bez toho,aby ste mali istú prácu? To má aký význam, keď teraz prácu máš a aj dieťa je v MŠ.

bublinka1426
18. máj 2024

@zuzanockamt dakujem presne to som napisala.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aurora33
18. máj 2024

Ďalsia, ktorá ,,prečo by som to nevyužila?” 🤦‍♀️ to sa naozaj dá niekde odsťahovať bez toho že tam ešte človek nemá pracu?

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. máj 2024

@zuzanockamt ja prácu síce mám, som za ňu rada ale pracujem na mieste kde stačí základné vzdelanie, mam VŠ. Muž rovnako. Nechcem žiadnu prácu podhodnocovat ale chceme sa mať lepšie. Zostavat kvôli škôlke a práci za minimálnu mzdu, nie sme ochotní.

bublinka1426
18. máj 2024

to je dan zit na dedine .mimo vacsieho mesta.
ked mas VS davno si mala mat miesto niekde kde sa stahujete,.
hladove doliny nesu svoje rizika a to ze zanikli statne podniky, toho to nik nezaujima.

autor
18. máj 2024

@aurora33 muž nastupuje do novej práce, máme tam kúpený byt. Niečo sme zdedili, predali byt ktorý sme mali a rozhodli sa začať inde. Co je na tom také nepochopitelne.

bublinka1426
18. máj 2024

nic mala si si najst pracu skor aj ty. pekny den

bublinka1426
18. máj 2024

btwe ine rodiny sa vedia zariadit aj bez DEDENIA.

mamina7070
18. máj 2024

nebudes mat narok lebo dieta k 31.5 malo TP tam kde do skolky prijate bolo

aurora33
18. máj 2024

Tak proste keď nemáš prácu, ostan doma s dieťaťom a bude vás živit muž. Či?

domka222
18. máj 2024

Ja len nechápem, prečo ste to neriešili, keď ešte dieťa nechodilo do škôlky. Bolo by to jednoduchšie aj preň a nemuselo zase meniť kamarátov a opúšťať pre neho už známe prostredie. A ty si si tam už kľudne mohla hľadať prácu, kým si bola na RP

kristina82
19. máj 2024

Ja neppchopim preco sa do nej pustate a hned ju kririzujete,asi ma na to dovody ked sa stahuje,ona chcela vediet len ci bude mat narok na tu davku a nezaujima ju vas nazor na stahovanie.hned ste niektore jak pijavice,no hroza toto

hewa
26. máj 2024

Pokial dieta chodilo do spadovej skolky a vy ho odhlasite nebudete mat narok aj ked sa stahujete a menite TP.... ak tento fakt zamlcite schvalene ziadosti sa kontroluju do cca oktobtra a prispevok Vam bude odnaty.... museli by ste do konca maja mat zmeneny TP podat prihlasku a dufat ze im to spatne nevybehne.

autor
26. máj 2024

@hewa syn nechodí do spadovej škôlky ani teraz. Náhodne som obvolavala štátne škôlky v meste keď som si tento rok v januári nasla prácu a jedna v meste ale mimo nášho bydliska mala voľné. Tam od februára nastúpil, mal 2r8m. Potom sa udiali veci v našej rodine a prišlo nečakane sťahovanie, nedufali sme, že sa nám to všetko tak rýchlo podarí a za pár dní sa sťahujeme. No a teraz riešim toto, popísané v úvodnej téme.