Sťahovanie, odchod z práce a nárok na materskú

maschena
25. máj 2017

Ahojte, viete mi prosím poradiť?
Od 31.12.2016 som riadne zamestnaná na TPP. S partnerom plánujeme bábätko. No problém je v tom, že sa od septembra sťahujeme do iného kraja, odkiaľ nie je možné dochádzať do mojej súčastnej práce. Do septembra neodpracujem 270 dní, ktoré vyžaduje zákon na to, aby som poberala riadnu materskú. Ako to riešiť????
Sťahovanie neposuniem, bo dcéra prestupuje ma inú školu a chcem aby začala riadne od septembra.
Ďakujem za každú radu 🙂

majusqa77
25. máj 2017

najst si pracu tam, kde sa prestahujete

maschena
autor
25. máj 2017

To by bolo skvelé, ale potrebujem byť aspoň prvý mesiac doma s 10 - ročnou dcérou, kým si zvykne .

carrot_apple
26. máj 2017

@maschena tak buď s ňou mesiac doma a čo? nerozumiem, tam kde a presťahujete nájdeš zo dňa na deň prácu?

bosoriak
26. máj 2017

@maschena tak kym len planujete, tak je to v poriadku, tych 270 dni musis mat platene nemocenske poistenie za posledne 2 roky. Takze pokojne ostan s dcerou doma, pre potreby materskeho ti staci odrobit za posledne 2 roky tych 270 dni (nemusi byt v jednom kuse).

veronika_e
26. máj 2017

@maschena 10 rocna dcera si uz hadam bude vediet zvyknut. Skus si najst taku pracu v ktorej budes len tu dobu, co ona bude v skole. Aspon na nejake 4 hodiny. Aby ste mali vyssi prijem a nemuseli sa strechovat, ze potom sa nebudete mat ako postarat o dalsie babatko, ktore planujete

eeffka
26. máj 2017

@maschena fuha teraz soms a dost pobavila, 10r si zvyka na novu skolu a ty jej budes v tom napomocna ako? ju budes drzat za ruku pod lavicou?
tehotna nie si, vydata tiez nie, doposial si zrejme nebola zamestnana kedze nemas odrobenych 270dni za 2r, ako cele zle ale OK.
Ked ti ide o hole pocty tak nasledovne: zacni si setrit dovolenku a vycerpaj si ju v septembri a mas 270dni nemocenskeho poistenia a zaroven budes v inom meste a mozes si za ten mesiac hladat novu pracu.